banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Kasımpaşa

İlçe başkanlarına istifa izni çıkmadı

AK Parti’de beklenen karar açıklandı. İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, ilçe başkanları, il yöneticileri ve ilçe yöneticilerinin 12 Kasım’a kadar istifa etmeyeceğini duyurdu. Bu kararın ilçe başkanlarının aday gösterilmeyeceği anlamına gelmemesi gerektiğini de söyledi

AK Parti Kocaeli  İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe yöneticilerinin istifa edip aday adayı olmaları ile ilgili net açıklama yaptı. Kimsenin 12 Kasım’a kadar istifa etmeyeceğini söyleyen Eryarsoy, istifa edemeyecek ama aday adayı olmak isteyen başkan ve yöneticilerin temayüle girebileceğini kaydetti. Eryarsoy, 5 Aralık’a kadar Büyükşehir Belediye Başkanını belli olacağını, ilçe belediye başkanlarının ise Aralık ayının sonunda belirleneceğini kaydetti. 

12 KASIM’A KADAR 


İstifa etmeyi planlayan ilçe başkanları, il yöneticileri ve ilçe yöneticilerinin sabırsızlıkla beklediği genel merkez kararını İl Başkanı Abdullah Eryarsoy il binasında yaptığı açıklama ile duyurdu. İstifa konusuna açıklık getiren Eryarsoy, “İlçe başkanlarımız ve il yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri istifa etmeyecekler, genel merkezden gelecek haberi bekleyecekler. 12 Kasım’a kadar istifa etmeyecekler. 1 Aralık’a kadar genel merkezimiz uygun gördüğü ve gerekli kişilere istifa et diyecek ya da aday ol diyecek. 

TEMAYÜLLE GİRECEKLER


Aday olmak isteyen il yöneticileri ve ilçe yöneticileri temayüle girebilecek. Mevcut belediye başkanları ve ilçe başkanları temayüle girmeyecek. Ancak ilçe başkanlarının isimleri temayüle giren partililer tarafından yazılabilecek. Temayülde ana kademe il yönetimi, il kadın kolları ve il gençlik kolları yöneticileri, ana kamede ilçe yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve mahalle başkanları oy kullanacak. Temayül ilde tek noktada yapılacak. Temayül yoklaması 18 Kasım’da saat 10.00 ile 16.00 arasında yapılacak” dedi. 

05 ARALIK’TA BELLİ OLACAK


Belediye başkanlarının ne zaman belli olacağı sorusuna da yanıt veren Eryarsoy, “Büyükşehir belediye başkanları 5 Aralık’a kadar açıklanacak, ilçe belediye başkanları da aralık ayının sonunda açıklanacak” dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263