Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık ayvalık 29 göçmen Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler

Tarhan: TÜBİTAK, papaz eriğini, imam eriğine çeviriyor

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın aylar önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiği Yazılı Soru Önergesi'ne Bakanlık'tan cevap geldi.

13 YILDA 173 PROJE DESTEKLENMİŞ

Tahan, "Her fırsatta bilimin, teknolojinin desteklenmesi gerektiğini, arge yatırımlarının teşvik edilmesini söylüyoruz.TÜBİTAK'ın ana merkezlerinden birinin olduğu Kocaeli kentimizde 13 yılda sadece 173 proje Tübitak'tan destek alabilmiş. TÜBİTAK bilim kenti Kocaeli'yi unutmuş.

Sadece bu rakam bile iktidarın bilimden, teknolojiden, yazılım yatırımımdan ne kadar uzak bir anlayışa sahip olduğunu gösteriyor" dedi.

TÜBİTAK PAPAZ ERİĞİ PROJELERİNİ DESTEKLERKEN, YAZILIM GELİŞTİRME PROGRAMLARINI DESTEKLEMİYOR

Tarhan, "Bilim ve teknoloji üretmesi hatta ürettiği teknolojiyi dünyaya ihraç etmesi gereken TÜBİTAK, maalesef siyasi bir kurum gibi davranıyor.

Gencecik çocuklarımızın, pırıl pırıl gençlerin ürettiği kamu desteği ile geliştirilmesi gereken projelerin yüzüne bakılmazken, papaz eriğini imam eriğine çeviren, organik meyveden hoşaf yapılam projeler baş tacı ediliyor. Daha sonra iktidar yerli araba üretme, uçak yapma, milli tankımızı kullanma vaadlerinde bulunuyor. Bilim ve teknoloji üretmeyen anlayıştan vazgeçilmediği sürece Türkiyenin kalkınması mümkün değildir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263