Hayatımızın çok büyük bir bölümü Gebze’de geçti, Dolayısı ile yıllar yılı İzmit lobisinin Gebze’ye karşı olduğu söylemlerine de inanmaktan başka bir çaremiz kalmadığından 2010 yılına kadar Kocaeli’nin merkezini Gebze olarak kabul etiğimizden olsa gerek İzmit ve çevresinde olup bitenlere karşı nerede ise ilgisiz olduğumuz da buradan itiraf etmemiz gerekiyor.

2010 yılından sonra haftada birkaç gün de olsa Gebze’den çıkıp İzmit merkeze gittiğimizde aslında Gebze’nin de, İzmit’ten fazla bir farkı olmadığını en azından her iki ilçesinin de en tepe yöneticisinin Kocaeli Valisi olduğunu, 2004 yılından itibaren Kocaeli’nin tamamının Büyükşehir belediyesi olarak kabul edilmesi ile Vali’den sonra birleştirici gücün birisinin de Büyükşehir Belediye olduğunu kabul etmeye başladık.

O dönemlerde belki Kocaeli Üniversitesi ile doğrudan bir ilişkimiz olmadığından, belki de henüz Üniversite öğretim çağında çocuklarımızın olmayışından dolayı Kocaeli Üniversitesi mevzusu geçtiğinde kurumun rektörünü sadece bir Protokol  görevlisi olarak gördüğümüzü hatırlıyoruz.

Dolayısı ile süreç içerisinde Prof. Dr. Atıf Ural’ı, Prof.Dr. Baki Komsuoğlu’nu, Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu isimlerini daha çok gazete sahifelerinden, Resmi günlerde Atatürk anıtına koydukları çelenklerden, Üniversitenin açılış günlerinde yaptıkları konuşmalardan hatırlıyorduk.

Bundan daha da önemlisi İzmit merkezine  aşağı yukarı 50 kilometre uzaklıkta bulunan Gebze’de ikamet eden bir Evlad-ı vatan olarak sözünü ettiğimiz Rektör hocaların halkın arasına karışıp karışmadıkları, Çarşıya, pazara çıkıp çıkmadıkları, Akşam misafirliklerine gidip gitmedikleri ez cümle şehrin sosyal hayatında olup olmadıkları ile ilgili fazlaca bir fikrimizin olmadığını da kabul etmek durumundayız.

2010 yılından sonra İzmit’e daha fazla vakit ayırmaya başlayıp, muhataplarımızda bir anda İlçe Kaymakamı ve İlçe belediye  başkanlarından çok İl valisi ve Büyükşehir Belediye başkanı olunca bizde bir anda okuyucularımızdan “Yüksel bey siz gazetecisiniz, haberiniz vardır, Kocaeli Üniversitesinin yeni rektörü kim olacak.? Sorularını daha çok duymaya başladık.

İşte şu an Kocaeli Üniversitesi rektörü olan Prof. Dr. Sadettin Hülagü İsmini de o günlerde duymaya başladık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Üniversiteye rektör atamasından kısa bir süre önce konu ile ilgili hemen herkes “şu isim rektör olacak” diye ahkam keserken ve konuşulan bu isimlerin içinde Hülagü hoca yokken, o günlerde de şimdi de akşam sabah beraber olduğumuz Kars’ın, İzmir’in eski bayındırlık il müdürü, Akdeniz Üniversitesinin Kurucu yapı daire başkanı büyüğüm Latif Satı bir gün “Yüksel Kardeşim sen boşver kimin ne söylediğini ben Sadettin Hülagü hocayı çok iyi tanır severim, Son derece başarılı bir hekim, mükemmel, düzgün bir yönetici, tanıdığında sende seveceksin,Bu özelliklerinden dolayı Kocaeli Üniversitesinin yeni rektörü Sadettin Hülagü olacak, yaz bir tarafa” dediğinde işin doğrusu pek bir anlam verememiştik.

Ancak 18 Kasım 2014 Kocaeli üniversitesinde 2 dönem görev yapan Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu'nun ardından yeni rektörü belirlemek için yapılan seçimlerde en fazla oyu alan Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak atanınca anında günler öncesinden bize “Rektör Sadettin Hülagü olacak” diyen Latif Satı’yı arayıp bu sonucu nasıl tahmin ettiğini sormaya başladık.

O günlerde daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde doktoru olarak anılan Prof.Dr. Hülagü,Rektör olarak atanmasının hemen ardından  “iyi bir ekip kurduk ve üniversite ile şehri bütünleştireceğiz” şeklindeki açıklaması anından dikkatlerin kendisine çevrilmesine vesile olmuştu.

O günleri hatırlayan okuyucularımız vardır, Cumhurbaşkanı Erdoğan 2014 yılının mayıs ayında Sadettin Hülagü’yü İzmit’teki evinde ziyaret etmiş ve yanında yaklaşık bir saat kalmış, Ziyaretin ardından Hülagü, “Başbakan sadece ziyaret etti. Başka bir şey yok. Eve nezaket ziyaretinde bulundu. Kendisini uzun süredir tanıyorum. Evde muayene olmaz. Eşimle görüşmek istedi” diye konuşmuştu.

Prof.Dr. Sadettin Hülagü’nün, rektör olmasından sonra biz Kocaeli Üniversitesini daha dikkatli bir şekilde takip etmeye başladık, Zaman zaman hasta ziyaretleri için gittiğimizde, belli süreler içerisinde de Kocaeli Üniversitesinde okuyan yakınlarımızı sınav yada başka gerekçeler ile kuruma götürdüğümüzde sürekli bir fırsat yaratıp, hem Kampüs içerisindeki gelişim ve değişimleri hem de Rektör hoca ile ilgili orada çalışanların neler düşündüklerini öğrenmeye çalıştık.

Kocaeli Üniversitesine en son Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun hafif bir rahatsızlık geçirip birkaç gün misafir olduğu geçen yaz mevsiminde uğradık, Karaosmanoğlu başkanın yattığı odaya girmeden önce yaklaşık bir buçuk saat süre ile kampüsü olabildiğince dolaşmaya ve meydana gelen değişimleri bire bir gözlemledikten sonra  dostumuz Necmi Özdemir ile birlikte Karaosmanoğlu başkanın yattığı odaya girdik.

Dikkat edin Sadettin Hülagü’nün rektör olarak göreve başlamasından sonra Üniversitenin şehir ile bütünleşmesi bir tarafa, Kocaeli Üniversitesinde hem öğrencileri hem de Kocaeli’nin genelini üzecek, İl genelinde yaşayanları hayretler içerisinde bırakacak herhangi bir hadisenin meydana geldiğini de biz hatırlamıyoruz.

Bizim Kocaeli Üniversitesine gittiğimiz her an kampus bünyesinde devam eden inşaat çalışmalarına şahit olduk, gelişen, büyüyen, büyüdükçe de ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanmasında devam den inşaat süreci Üniversitenin daha iyi şartlarda eğitim vermesine imkan sağlayacak diye düşünüyoruz.

Son dönemlerde Kocaeli Üniversitesinin Türkiye’de var olan Üniversiteler arasında daha ön sıralara çıkması, KOÜ’nün Türkiye genelindeki bütün lise mezunları tarafından Eğitim görülecek bir Üniversite olarak anılmasında da Hülagü hocanın katkılarının çok büyük olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Önümüzdeki süreçte Prof.Dr. Sadettin Hülagü’nün rektörlük görevine yeniden atanacağı ile ilgili biz dahil hiç kimsenin en ufak bir şüphesi yok, Göreve geldiği günden itibaren kendi açısından gördüğü aksaklıkları kurduğu ekiple ortadan kaldırmanın mücadelesini veren Hülagü hocanın ikinci döneminde Kocaeli Üniversitesini daha da üst noktalara taşıyacağını kendisini tanıyan hemen herkes kabul ediyor.

Üniversiteler bulundukları şehirlerin bütün Ülkeye açılan pencereleridir, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğrencilerin ilgi odağı olan Kocaeli Üniversitesinde Öğrenci sayısı 85 bin civarında, Kocaeli Üniversitesi’nden geçtiğimiz yıl 12 bin 584 öğrenci mezun olmuş. Ek yerleştirmeyle birlikte 12 bin 696 öğrenci kayıt yaptırmış.

Üniversite de 237’si Profesör, 211’i Doçent olmak üzere toplam 2 bin 50 öğretim üyesi ve öğretim görevlisi görev yapıyor. Kocaeli Üniversitesi’nde dünyanın 106 ülkesinde öğrenci bulunuyor. Bu yıl yeni kayıt yaptıran 104 yabancı öğrenci ile birlikte yabancı öğrenci sayısı 1376’ya çıkmış. Yabancı öğrencilerin büyük bölümünü, Azerbaycan, Türkmenistan ve Suriyeli.. Balkanlardan gelen ve Türk asıllı Avrupalı öğrencilerin sayısı da bir hayli fazla.

Bu kadar geniş hacimli bir Üniversitenin kaptan köşkünde oturan Prof.Dr. Sadettin Hülagü’nün atacağı adımlar bundan sonra Kocaeli’nin geleceği ile de yakından ilgilidir, İyi bir hekim olarak bilinen Prof. Hülagü’nün Eğitime yapacağı katkı hem Türkiye Cumhuriyetinin hem de bizimde sınırları içerisinde yaşadığımız Kocaeli’nin geleceği açısından çok ama çok önemlidir.

Zira bizi kurtaracak olan donanımlı Üniversite mezunlarının Ülkemize yapacağı katkılardır, Kocaeli Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü’nün Eğitime yapacağı katkılarda ulaşmak istediğimiz mesafenin daha çabuk kat edilmesine vesile olacaktır.

Allah Rektör hocaya yardım etsin.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263