Öne Çıkanlar Zahit Tiryaki Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye hünkar köşkü tarihi çarşılar

Akademik çalışmalara büyük katkı sağlıyor
İZMİR (İGFA)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde 1957 yılında kurulan Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı, dermato-onkoloji, dermatolojik alerji, fototerapi, dermatolojik cerrahi gibi geniş bir yelpazede sağlık hizmeti sunuyor. Dermatoloji cilt hastalıkları konusunda dünyada akademik açıdan en üst düzeydeki cihazlardan birisi olan konfokal mikroskop cihazına sahip olan klinikte özelleşmiş birimler de bulunuyor.

HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

Teknolojinin gelişmesiyle hastalıkların teşhis ve tedavilerinin de farklı bir boyut kazandığına dikkat çeken Rektör Budak, “Bu teknolojiyi yakından takip edip birimlerimizdeki tıbbi cihazları yenileyerek ve güncelleyerek hizmet kalitemizi arttırıyoruz. Son 4 yılda adeta yatırım atağına kalkmış durumdayız. Hastanemizde uzun yıllardır yenilenmeyen alt yapı ve tıbbi cihazları yeniliyor ve güncelliyoruz. Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalımızda 60 yılı aşkın bir süredir halkımıza sağlı hizmetleri sunuyoruz. Son 4 yılda yaptığımız yatırımlar sayesinde kliniğimize son model iki yeni digital dermoskopi cihazı kazandırmış olmanın ve ülkemizde sadece iki merkezde bulunan in vivo konfokal mikroskopi cihazımızı teknolojik açıdan güncellemiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu teknolojik yenilemeler sayesinde daha kaliteli sağlık hizmeti sunuyoruz” diye konuştu.

AKADEMİK ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLIYOR

Deri kanseri tanısı konmasına yönelik hastaların izlendiğini kaydeden EÜTF Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dermato-Onkoloji Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Işıl Karaarslan, “Bunları izlemek için dijital dermoskopi cihazlarımız var. Konfokal mikroskop biraz daha ileri teknolojik bir cihaz. Dermoskopi cihazları ışık sistemiyle bir büyüteç gibi deri lezyonlarını bizim incelememizi sağlarken, konfokal mikroskop cihazımız derideki hücreleri canlı olarak bize gösteren dermatolojinin akademik olarak en ileri teknik cihaz yöntemlerinden bir tanesi. Dünyada az sayıda var bu cihazdan. Bu bizim akademik çalışmalarımız için de çok önemli ve değerli" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263