Öne Çıkanlar Sanayi Doktora Programı Zülhan Eralp Hacivat Eren Bülbül 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Balıkesir organ bağışında birincilik yolunda

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, 2018 yılını organ bağışında Türkiye birincisi olarak tamamlayacağını iddia etti.

Öztop, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, organ ve doku naklinin, insan hayatını kurtarmayı hedefleyen dünyada kabul görmüş önemli bir tedavi yöntemi olduğunu söyledi.

Bu tedavi yönteminin çok olumlu sonuçlar verdiğini ifade eden Öztop, "Ülkemizde tıp alanında yaşanan hızlı gelişmelerle yaşama ümidi kalmayan hastaların organ ve doku nakilleriyle iyileşme imkanı bulması ve artık birçok organ ve doku naklinin tıbben mümkün olması, organ ve doku naklinin önemini giderek arttırmaktadır." dedi.

Öztop, organ ve doku naklinin etik açıdan uygunluğunun tıp bilimi dışında artık hem din adamları hem de hukukçular tarafından oy birliği ile kabul gördüğünü dile getirerek, organ bağışı rakamları hakkında şu bilgileri verdi:

"Bizleri organ ve doku bağışı konusunda bu denli üzerinde durmaya iten neden, beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden organ bağışı gerçekleştirebilme çabasıdır. 2018 yılı başından bugüne kadar hastanelerimizde 63 beyin ölümü tespiti yapılmış ve 33'ünün aileleri tarafından organları bağışlanmıştır. 2018 yılında İl Sağlık Müdürlüğünün ve hastanelerimizin çalışmaları ile 3 bin 196 kişiye organ bağış senedi düzenlenmiş ve 2 bin 458 organ bağışı senedi ile Balıkesir Devlet Hastanesi, Türkiye birincisi, 26 beyin ölümü ve 18 donör ile Türkiye'de üçüncüsü Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi olmuştur. Balıkesir olarak, 2018 yılını Türkiye birincisi olarak tamamlayacağız."

Törende, organ bağışında başarılı hastanelere teşekkür belgesi verildi.

Anahtar Kelimeler:
BalıkesirOrgan Bağışı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263