banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Bandırma'da ücretsiz kanser taraması

BALIKESİR (AA) - Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ile Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğünün girişimleriyle Bandırma ilçesinde ücretsiz kanser taraması yapılıyor.

Cumhuriyet Meydanı'na gelen seyyar kanser araştırma tırında ücretsiz olarak rahim ağzı, meme, bağırsak ve kolon kanseri üzerine sağlık taraması yapılıyor.

Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ayşe Betül Çelik, Sağlık Bakanlığının yürüttüğü hizmet kapsamında yaş gruplarına göre kanserin erken teşhisi için taramalar yaptıklarını söyledi.

Tedavi edebilecek kanserleri taramaya çalıştıklarını vurgulayan Çelik, "Yaş gruplarına göre, meme kanseri 40-69 yaş arasındaki kadınlara, rahim ağzı kanseri 30-65 yaş arasındaki kadınlara ve 50-70 yaş aralığındaki hem kadınlara hem de erkeklere kalın bağırsak kanseri taramaları yapıyoruz." dedi.

Tırın ekim ayı sonuna kadar Cumhuriyet Meydanı’nda duracağını aktaran Çelik, şöyle konuştu:

"Bandırma Devlet Hastanesi'ndeki KETEM birimi olarak yaş gruplarına göre ücretsiz olarak taramalarımızı yapmaktayız. Vatandaşlarımıza kanser taramaları konusunda bilgilendirmeler de yapıyoruz. Kanser taramalarını birçok insanımız bilmiyor. Halkımız ne kadar çok bilgilenirse buraya daha çok gelecek ve erken teşhis tanısı konulabilecek. Bu sayede de hemen tedavi olabilecek."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263