Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Batman’da türkü eşliğinde göz ameliyatı!

BATMAN (İGFA) - Batman’da başarılarıyla adından bahsettiren Özel Batman Dünya Hastanesi’nde görevli Göz Doktoru Yalçın İşcan, cerrahi operasyon sırasında hastalarına türkü dinleterek bir ilke daha imza attı. Batman’da ilk kornea nakli ile tanınan ve göz alanındaki başarıları ile adından bahsettiren Göz Doktoru Yalçın İşcan, hastalarına cerrahi operasyon sırasında müzik dinletiyor. Yarı anestezi uyguladığı cerrahi operasyonlarda hastalarının moralini yüksek tutmak için sevdikleri müzikleri dinleten Doktor İşcan, hastalarının sevgisini kazanıyor.

"ÇÖKERTME" TÜRKÜSÜNÜ DİNLEYEREK AMELİYAT OLDU

Doktor İşcan, bir gözünde yüzde 20, diğer gözünde yüzde 60 görme kaybı oluşan ve keratokonus teşhisi koyduğu 28 yaşındaki hastayı yarı anestezi uygulayarak cerrahi operasyona aldı. Hastayı Muğla Bodrum yöresine ait Çökertme türküsü eşliğinde cerrahi operasyon uygulayan Dr. İşcan, sosyal medya hesabında paylaştığı görüntülerle büyük ilgi ve merak uyandırdı.

45 DAKİKALIK OPERASYON

45 dakikalık işlemin ardından hastasını taburcu eden Dr. İşcan, “Hastamıza keratokonus teşhisi koymuştuk. Bu  hastalık, ilerleyici görme kaybına ve sık sık gözlük değiştirme ihtiyacına yol açar. Hatta gözlükle bile iyi görmemeye sebep olabilir. Gözün ön kısmındaki şeffaf tabaka olan korneanın öne doğru fıtıklaşması ve incelmesi hastalığıdır. Tedavi edilmediginde kornea şeffaflığını yitirebilir ve görme azalır. İlerledikçe, kornea o kadar dejenere olur ki korneayı  tamamen çıkarıp yenisini takmak gerekir. Teknolojinin geldiği noktada artık biz bu hastalığın ilerlemesini krosslink (çapraz bağlama) tedavisi ile sağlayabiliyoruz. Yüzde 95 başarı sağlıyoruz. Erken teşhisle, tedavi şansı yükseliyor. Hastamıza bu işlemi uygularken türkü dinlettik. Motive olmasını sağladık. Ameliyat havasında sıkılmasını ve gerilmesini önlemek için yarı anestezili işlemlerde türkü dinletiyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263