banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Bursalı tabiplerden 'grip aşısı' sorusu!

Grip mevsimi geldi. Aşıya şu anda sadece 'çok yüksek risk grubunda' olanlar ulaşabiliyor. Bursalı hekimler, yüzlerce insanın ne zaman kendilerine aşı sırası geleceğini bilmesi gerektiğini savundu.BURSA (İGFA) - Bursa Tabip Odası, önceki yıllarda risk grubunda olduğu için grip aşısının devlet tarafından ücretsiz karşılandığını anımsatarak, bu yıl grip aşılarına neden ücretsiz ulaşılamadığını sorguladı.

"SIRA VERİLEREK İŞ YÜKÜ ARTTIRILMAMALI"

Bursalı hekimler grip aşısı olmak için bekleyen milyonlarca insanın ne zaman kendilerine aşı sırası geleceğini bilmesi gerektiğini savunarak, "Pandemin yoğunluğunun arttığı şu günlerde vatandaşların birkaç gün arayla Aile Sağlığı Merkez’lere aşı kontrolü yaptırmak için gelerek hastalık riski almaları engellenmeli ve özveriyle çalışan sağlık personelinin iş yükü arttırılmamalıdır" çağrısında bulundu.

"HENÜZ RİSK GRUBU BİLE AŞILANAMIYOR"

Bursa Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıkalmada, Dünya Sağlık Örgütü'nün 6 aydan büyük herkesin grip aşısı olmasını önerdiğinin altı çizilirken, "COVID-19 aşısı yapamadığımız çocuklarımızın grip aşısı yaptırmaları bu sene daha da önemli. Ancak biz henüz risk grubumuzu bile aşılayamıyoruz. Parayla aşıya ulaşmak isteyenler 117 TL ödeyerek aşılarını yaptırabiliyorlar. Sağlıkta eşitsizliklerin pandemiyle görünürlüğü daha da artmışken grip aşısına ulaşmak da bu eşitsizliklerden birine dönüşüyor. Aşılar hayat kurtarır. Bulaşıcı hastalıklardan korunmada aşılara eşit ve ücretsiz ulaşmak herkesin hakkıdır. Devlet bu hakkı korumalıdır" çağrısında bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263