banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Gaziantep kansere karşı adım atıyor
GAZİANTEP (İGFA)- Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kanser hastalığı için gerçekleştirdiği“ Kansere Karşı Adım Atıyoruz” projesini, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Başkal konuk olduğu Manisa TV ekranlarında yayınlanan ‘Sağlıklı Günler’ programında detaylı olarak anlattı.

Programın diğer konuğu Celal Bayar Üniversitesi Prof. Dr. Talha Müezzinoğlu, “Kanser hastaları için spor ve egzersiz önemli. Kanser hastalarına yönelik adım atarak onların tedavi süreçlerindeki olumsuz etkileri azaltmayı hedefledik. 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü olarak belirlenmiş. Biz de bu günde projeyi açıklamayı uygun gördük. Pandemi süreciyle birlikte daha da yoğunlaşarak Prostatlı Hayat Derneği’ni kurduk. Kansere karşı adım atıyoruz projesinde, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Başkal olmak üzere 6-7 aydır toplantılar yaparak bu aşamaya geldik” dedi.

“AMACIMIZ SAĞLIKLI VE PLANLI EGZERSİZ YAPTIRMAK”

Kanser projesi için bir sağlık projesi geliştirdiklerini söyleyen Başkal, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak halk sağlığını yakından ilgilendiren böyle bir projenin ortağı olmaktan mutluluk duymaktayız. Projenin genel amacı kanser hastalarında sporun ve egzersizin önemini vurgulamak ve yapılmasını teşvik etmektir. Egzersiz ayrıca kanser hastalarında uygunun radyasyon ve ilaç tedavilerinin yan etkilini ve hissedilen yakınmaları azaltmak amacıyla kullanılan destekleyici bir tedavi yöntemidir. Egzersizin kanser hastalarında tedaviye bağlı olarak ortaya çıkan yorgunluk başta olmak üzere diğer yan etkilerin hafifletilmesinde ve hatta ortadan kaldırılmasında psikolojik olarak iyilik halinin arttırılmasında ve yaşam süresinin uzatılmasında çok önemli rolü olduğu bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir.

Biz bazı günleri egzersiz günleri belirledik. Bunun için bir de telefonlara uyumlu program geliştirdik. Bu programı da projeye uyumlu hale getirdik.  Amacımız programı kullanan kişilere sağlıklı ve planlı egzersiz yaptırabilmek. 1 Ekim 2021 tarihinde Atatürk Kent Park’ta yürüyüşlerimize başlıyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263