banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Gaziantep KETEM'de erken tanı hayatları değiştiriyor

GAZİANTEP (İGFA) - Kadın sağlığı alanında bölgede ve Türkiye genelinde örnek olmasını sağlamak amacıyla yenilikçi teknolojik uygulamalardan faydalanılarak ihtiyaçların tespiti ve bunların giderilmesi için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde 2015 yılında Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi’ni (KETEM) kurdu. 

Kansere karşı mücadelede en önemli noktalardan biri olan erken tanı için, şehirde yaşayan 40-69 yaş aralığında bulunan kadınlara meme, 30-65 yaş aralığında bulunan kadınlara rahim ağzı ve 50-70 yaş aralığında bulunan vatandaşlara ise kolon kanserlerinde tarama, teşhis ve gerekse de tedavi olanaklarını artırmaya yönelik faaliyet yürütülüyor. 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa birimine yapılan tüm genel başvuruların analizi neticesinde kentte yapılan ücretsiz kanser tarama faaliyetlerinin mevcut talebi karşılayamaması ve kadınların mevcut merkezlere ulaşımı konusunda sıkıntı yaşadığı şeklinde başlıklar öne çıktı. Bu kapsamda “Mobil Mamografi Tarama Aracı” Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilerek sağlık tesislerine ulaşımı zor olan mahallelerde ve kırsalda taramalar yapıldı, kanserle mücadelede bilgilendirici eğitimler gerçekleştirildi. 6 yılda yapılan çalışmalar neticesinde 97 bin 727 kişiye kanser taraması yapıldı, 68 bin 376 kişiye ise kanser türleriyle ilgili eğitim verildi.

KETEM'de konulan erken tanı ile hayatları değişen hastalar ise, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bu konudaki hassasiyeti için teşekkür etti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263