Öne Çıkanlar Tekirdağ Balıkesir Bilecik Sakarya operasyon

İlgezdi: "10 yurttaştan 7’si aşısız"

CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi yaptığı yazılı açıklama şu ifadeleri kullandı:

"10 yurttaştan 7’si aşısız"

"CHP’li Akkuş İlgezdi, günde ortalama 190 bin kişinin aşılanabildiğini ifade ederek, “Bugüne kadar sadece 13 milyon vatandaşımıza çift doz aşı yapılabildi. Kısacası şu ana kadar her 10 yurttaşımızdan 7’si aşı olmadı” diye konuştu.

Hükümetin yaptığı hatalar zincirinin ağır bir bedeli olduğunukaydeden Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Yurttaşlarımız bu bedeli canlarıyla ödüyor. Can kayıplarını en aza indirmek ve tünelin ucunda ışığı görebilmek için şeffaf bir salgın yönetimine ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu. 

Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunan CHP’li Akkuş İlgezdi, “Hangi tarihlerde, hangi aşıdan ne kadar doz teslim alacağımızı acilen kamuoyuyla paylaşınız. Türkiye’de hangi aşıdan, hangi şehirde,kaç doz olduğunu günlük olarak açıklayınız” dedi. 

"Günü değil hayatı kurtarmak için çalışın"

Gamze Akkuş İlgezdi, “24 saat içinde hangi aşıdan, kaç doz yapıldığını belirtiniz. Gün içinde randevusu olduğu halde, aşı yaptırmayanların sayısını açıklayınız. Aşılananların ve randevusu olduğu halde aşı yaptırmayanların yaş gruplarını, meslek dallarını açıklayınız.

Aşılarla ilgili bilgi kirliliğine izin vermemek adına aşılandığı halde hastalananların sayısını,bunlardan hastaneye yatanları ve yoğun bakıma alınanlarıgünlük açıklayınız. Kısacası günü değil, hayatları kurtarmak için sorumluluğunuzun gereğini yerine getiriniz” diye konuştu."

Hibya Haber Ajansı 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263