banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Kasımpaşa Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

İnegöl Devlet Hastanesi'nde Manevi Destek Birimi açıldı

BURSA (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İş Birliği Protokolü" kapsamında, İnegöl Devlet Hastanesi'nde Manevi Destek Birimi açıldı.

İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2015 yılında imzalanan protokol kapsamında Ankara, İstanbul, Erzurum, Kayseri, Ordu ve Samsun'da pilot uygulamaya başlandığını hatırlattı.

İnegöl Devlet Hastanesi'nde de manevi destek hizmetinin sunulmaya başlandığını aktaran Güzel, "Söz konusu hizmetin etkin, verimli ve usulüne uygun bir şekilde sunulabilmesi amacıyla hastane yönetimimiz tarafından Manevi Destek Birimi oluşturulmuştur. Manevi destek talep eden hasta, hasta yakını veya hastane personeline bu birimde Diyanet İşleri Başkanlığı personeli tarafından manevi destek sunulmaktadır." dedi.

Güzel, Hastanelerde Manevi Rehberlik ve Destek Hizmeti Eğitimine katılarak başarı gösterenlerin manevi destek personeli olarak görevlendirildiğini belirterek, "Eğitime katılan personele Kur'an ve hadislerde manevi destek, dini danışma ve rehberlik, manevi destek uygulamaları, din ve tıp i̇lişkisi-hastanelerde dini hayat, rehberlik ve i̇letişim yöntemleri gibi manevi destek hizmetiyle ilgili birçok ders verilmiştir." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263