banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

İzmirli bilim insanından ALS tedavisine yeni metot

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi, İKÇÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nusret Kaya'nın ALS hastalığının tedavisi için yaptığı projesi Japonya’nın en saygın ilaç firması Takeda Bilim Vakfı tarafından desteklenmeye layık görüldü.İZMİR (İGFA) -Dr. Öğretim Üyesi Nusret Kaya, ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastalığı tedavisinde, kan beyin bariyerini aşabilecek yeni bir metot geliştirdiği projesinin laboratuvar çalışmalarını Japonya’da bulunan Kumamoto Ünivesitesi, Eczacılık Fakültesinde yapacak.

15 aylık labortauvar çalışmaları için destek alan Dr. Öğr. Üyesi Kaya’ya, Takeda Bilim Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Yuji Iizawa tarafından “Seçici Kurul tarafından yapılan tavsiyeye dayanarak, ALS tedavisi için yeni nanopartiküllerin geliştirilmesi çalışmanız 2022 mali yılı için Uluslararası Burs Programımızın bir üyesi olarak kabul edildiğinizi bildirmekten mutluluk duyuyoruz” açıklaması gönderildi.

Çalışmasının desteklenmesi ile ilgili memnuniyetini paylaşan Dr. Öğretim Üyesi Nusret Kaya, elde edilecek hibrit ilaç etken maddesi, AuNP'ler yardımı ile kan-beyin bariyerini geçebilir ve serebral sıvıya kolayca yerleşebileceğini ve bu sayede ALS tedavisinde en önemli reaksiyon basamağı olan radikalik tepkimenin başlatılmasının amaçlandığını söyledi. Kaya İKÇÜ’lü bilim insanı olarak Japonya’da geliştirilecekleri çalışmaları, Türkiye’ye taşıma hedefinde olduklarını kaydetti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263