Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Kalp ritim bozukluğu ani ölüme neden olabiliyor
BURSA (İGFA)- Özel Anadolu Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde olan Uzm. Dr. Salih Eryılmaz, kalp ritim bozukluğu ile ilgili açıklamada bulundu. Ritim bozukluğunun tedavisi olduğunu söyleyen Eryılmaz, ilk önce hastalığın derecesinin tespit edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Uzm. Dr. Salih Eryılmaz,tıp dünyasında "Aritmi " olarak adlandırılan ritim bozukuluğunun, zararsız olduğunu fakat bazılarının hayatı tehdit edecek şekilde olduğunu söyledi. Ritim bozukluğunda kalp vücuda yeterli kanı veremediği zaman, hastada nefes darlığı, baygınlığın yanı sıra ani ölümünde gerçekleşebileceğinin altını çizdi. 

KALP RİTİM BOZUKLUĞUNUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hafife alınmaması gereken bu rahatsızlığın belirtileri, " Çarpıntı, göğüste sıkışma hissi, düzensiz kalp atışları, nefes darlığı, baş dönmesi. "  Eryılmaz, bu belirtilerden en az üçü mevcutsa doktara başvurulması gerektiğini söyledi.

HASTALIK TESPİT EDİLMELİ VE TEDAVİSİ UYGULANMALI

Genelde kalp hastalarında çıkmasına rağmen sağlık sorunu olmayan insanlarda da görüldüğünü söyleyen Eryılmaz, "Öncelikle ritim bozukluğunun sebebi araştırılmalı, sonrasında söz konusu rahatsızlığa neden olan bir yapısal kalp hastalığının olup olmadığı incelenmeli. Hastalığın derecesi tespit edilmesli ve tedavisi uygulanmalıdır.

Kalp ritim bozukluğuna tiroid bezlerinin çalışmaması, anemi ve demir eksikliği, hormonlardan kaynaklanan rahatsızlıklar ve belirli bağ dokusu hastalıkları yol açabilmektedir.  Çok sık görülmeyen bu hastalıkta, felç, kalp yetmezliği, ve ani ölüm meydana gelebilir." dedi. 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263