Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki Novartis Onkoloji Türkiye tutuklama tarihi çarşılar

Kaman: "Anne sütünde ağır metallere rastlanıyor"

Milli İttifakın Büyükşehir Belediyesi Adayı Serdar Kaman çevre kirliğini konusunu gündeme aldı. Kaman, “Biz yönetime gelirsek, bütün sanayi tesislerine atık bertaraf etme tesisi kuracağız” dedi

Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Kaman İYİ Parti İl binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Kaman’ın basın açıklamasına il yönetimi ve parti üyeleri katılım gösterdi. “Seçim halkın huzuruna çıkmaktır” diyen Kaman, “Konu olarak çevre kirliliği konusunu gündeme aldık. En bariz örneği de Dilovası’ndaki sanayi atıklarıdır. Kocaeli Üniversitesinden bir hoca 2008’te bir araştırma yapmış. Kandıra’yı da incelemiş. Ve hem Dilovası’nı hem de Kandıra’yı değerlendirmiş. İnsanlarımız temiz bir çevrede yaşamak istiyor. Gençlerimiz zehirlenmek istemiyor. Etik kurulundan onay alıyor profesör arkadaşımız. 56 kadından anne sütü örneklerini alıyor inceliyor ve TÜBİTAK’a gönderiyor. Araştırma neticesinde hava kirliliğinin dünya ortalamasına göre 6 kat, Kandıra’da da 3 kat kirli olduğunu anne sütünde de ağır metaller olduğu gözleniyor. Dilovası çevre kirliliği kaynağı olarak tespit ediliyor” şeklinde konuştu.

İLK İŞ ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMEK

Çevre kirliliğine dair açıklamalarını sürdüren Kaman, “Dilovası sadece kendi bölgesini etkilemiyor. Dilovası, Kandıra’yı da etkiliyor. Sadece zehirlenmiyor, bizler de zehirleniyoruz. Bu anne sütünde ağır metal çıkınca bu profesör de basın açıklaması yapıyor. Basın açıklaması dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı da bu adama Şarlatan dedi. 2014’te davası oldu. Karaosmanoğlu hakaretten dolayı 3 bin TL ceza aldı. Siz bir belediye başkanı olsanız anne sütünde ağır metaller çıksa, belediye başkanı olarak ne yaparsınız. Yapılması ilk gereken şey çevre kirliliğinin önlenmesidir. Bunun için bir faaliyet göremedik” açıklamasında bulundu.

SEKAPAR'TA LALE, ZENGİN OLDU SÜLALE

“Çevre kirliliği hala devam ediyor” diyen Serdar Kaman, “Vurgulamak istediğimiz şey annenin ak sütüne zehir katıldı, belediye de buna göz yumdu. İşin şov kısmındalar. Güya biz çevreciyiz diyorlar. Deniz uçağıyla çevre kirliliğini havadan bakarak kontrol ettiler. Kiralık uçaklarla bakarak hava temizlenmiyor. Bu fabrikaların atık bertaraf tesislerini kurması gerekirdi. Ne yaptılar lüksten şatafattan vazgeçemediler. Atık tesislerine para bulamadılar. Türkiye’nin en borçlu belediyesi olmasına rağmen atık tesisi kuramadılar. Sekapark’a lale ektiler. Sekapark’ta lale, zengin oldu sülale. Biz çevreye önem veriyoruz. Bu atıkların bertaraf edilmesi için gereken önlemleri alacağımızın sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“5 BİN AĞACI ŞİMDİDEN KESMİŞLER”

Katı atık yakma tesisi konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kaman, “ Kocaeli’de ortalama 2 bin ton atık çıkıyor bir günde. Geri dönüşüme müsait olan atıklar var, ev atıkları var bir de kimyasal atıklar grubu var. Atık tesisinin proje bedeli 300 milyon Euro kadar. Yer seçimi bir defa üniversitenin dibinde. Oradaki atıkların tamamının bertaraf edilmesi mümkün değil. İZAYDAŞ’ın olduğu bölgede gece gaz salınıyor. Vatandaş rahatsız. Bize çok şikâyet geliyor. Geri dönüşüme uygun olanların değerlendirilmesini ve kimyasal atıkların yakılması gerekiyor. Belediye biz hepsini yakacağız diyor bu maliyeti arttırıyor. Seçilen bölge inişli çıkışlı bir bölge ve 10 bin ağacı kesmeleri lazım. Düz bir alan seçilebilirdi. Biz bu ısrarı merak ediyoruz. Bildiğimiz kadarıyla 5 bin ağacı şimdiden kesmişler. Biz yönetime gelirsek, bütün sanayi tesislerine atık bertaraf etme tesisi kuracağız. Hafriyatı yüksek olan bir yerde yapmayacağız bunu” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263