banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Kan bağışı kampanyası düzenlendi

EDİRNE (AA) - Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmail İsmail, ramazan ayı dolayısıyla oruç tutan vatandaşları iftardan sonra kan bağışı için kan merkezine davet etti.

Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) ve Edirne Kızılay Kan Merkezi işbirliğinde Saraçlar Caddesi'nde kan bağış kampanyası düzenlendi.

Edirne Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. İsmail, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayında kan bağışında gözle görülür bir düşüş yaşandığını söyledi.

Kan bağışında yüzde 40'a yakın bir düşüş gözlediklerini belirten İsmail, "Bu her ramazan ayında yaşadığımız bir durum. Oruçlu vatandaşlardan kan alamıyoruz. İftardan sonrada insanlarda oluşan yorgunluk ve halsizlikten dolayı kan bağışı düşüyor. Bundan dolayı oruç tutmayan vatandaşlarımızdan bu dönemde biraz daha gayret bekliyoruz. Kan bağışı konusunda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Oruç tutan vatandaşlarımızında iftardan bir saat sonra kan bağışına gelmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kızılay olarak ülkenin kan ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını dile getiren İsmail, "Kana ihtiyaç her zaman olacak. Ramazan dolayısıyla kan bağış çadırlarımız akşam saat 23.00'a kadar açık oluyor. Sivil toplum kuruluşlarının destekleri çok önemli. Böyle destekler kan bağışını artırıyor." diye konuştu.

TUYUB Başkanı Önder Akdağ da ramazan ayında Kızılay'ın azalan kan stoklarına katkı vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263