banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

Ölüme terk edilen eşek tedavi edildi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, yaşlandığı için ölüme terk edilen eşek, uygulanan özel tedavi programıyla tamamen iyileşti.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde yaşlandığı için ölüme terk edilmiş şekilde bulunan ve Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarınca sahip çıkılan eşek, bakımsızlıktan tırnakları uzadığı için yürüyemeyen, sağlıksız halinden kurtuldu.

Merkezde özel bir tedavi programı uygulanan eşeğin, 15 santimetreye ulaşan yürümesine engel olan tırnakları nalbat yardımıyla kesildi. Tüy dökümü görülen, vücudunda enfeksiyon oluşan eşek, uygulanan tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

"Gelincik" adı verilen eşek, sağlığına kavuşunca merkezde gönlünce gezmeye başladı.

- Sahiplenecek hayvansever aranıyor

Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nedret Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ölmek üzere bulunan eşeğin tümüyle iyileştiğini belirterek, şunları söyledi:

"Tedavisini yaptık. Tırnak tedavisi yaparken özellikle nalbant çağırdık. Nalbant ile tırnaklarını kestik. Sağlığı şu anda yerine geldi, rahat geziyor dolaşıyor. Sahiplenecek gönüllü, bakacak bir kişi arıyoruz. İsmini 'Gelincik' koymuştuk eşeğimizin. Bilecikli çocuklar fazla eşek görmedikleri için Gelincik ilgi odağı haline geldi."

Anahtar Kelimeler:
BilecikEşekTırnak

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263