banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Pandemi süreci baba-çocuk ilişkilerini değiştirdi

İSTANBUL (İGFA) - Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Ömer Bayar, yaklaşan Babalar Günü öncesinde baba çocuk ilişkisinin önemine dikkat çekerek baba çocuk ilişkilerine dair tavsiyelerde bulundu.

Çocuğun hayatında, anne ve baba olmak üzere çok önemli iki aktör bulunduğunu belirten Ömer Bayar, annelerin çocuğun ruhsal ve bedensel gelişimi üzerindeki önemi tartışmasız kabul görürken babaların bu süreçteki yeri ve öneminin çoğu zaman ikinci planda kaldığını söyledi.

Babaların özellikle, çocuğun sağlıklı sınırlarının oluşmasında ve sağlıklı bir otorite kabulünün gelişmesinde rol oynadığını dile getiren Ömer Bayar, “Babalar bir yanıyla dış dünyadaki sınırları, kuralları, sorumlulukları temsil eder ve çocuğun hayatın gerçekliğine uyum sağlayabilmesi için hazır hale gelmesini sağlar. Ayrıca erkek çocuklar için özdeşim kurabilecekleri, kız çocuklar için de karşı cinsle sağlıklı ilişkilerin ilk tohumlarını atabilecekleri bir rol modeldir. Bu açıdan babaların çocuklarla girdiği etkileşimin sağlıklı olması, çocuğun ilerleyen yıllarda sağlıklı bir yetişkin olabilmesine yol açar” dedi.

Bayar, pandemi süreci baba çocuk ilişkisindeki dinamikleri değiştirdiğini kaydetti. Evde çalışan ya da işlerine ara vermek zorunda kalan babaların bir anda çocuklarıyla daha fazla yan yana geldiğini söyleyen psikolog Bayar, “Sağlık sektörü gibi yoğun alanlarda çalışanların da tersine, mesailerinin uzamaya başlamış ve çocuklarıyla geçirdikleri vakit iyice kısıtlanmıştır. Bu değişimlerde yeniden bir denge sağlanması gerekliliği doğurmuştur.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263