banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Sağlık çalışanlarından çocuk istismarına tepki

 Balıkesir'de bir grup doktor, hemşire ve hastane çalışanı, çocuklara yönelik cinsel istismar ve tecavüz olaylarına tepki gösterdi.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesinin bahçesinde toplanan doktor, hemşire, hastane çalışanları, çocuklara yönelik cinsel istismar ve tecavüz olaylarını kınadı.

Grup adına açıklama yapan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız, cinsel istismar ve şiddetin her türünün engellenmesi için cezaların ağırlaştırılması gerektiğini söyledi.

Çocuk istismarının bir insanlık suçu olduğunu dile getiren Cılız, şunları kaydetti:

"Yaşatmaya adanmış bir mesleğin mensupları olarak faillerin, idam cezası dışında her türlü ağır cezaya çarptırılması gerektiğini düşünüyoruz ancak dünyadaki diğer örnekler de düşünüldüğünde hadım cezası da dahil ceza yöntemleri tek başına yeterli olamamaktadır. İstismara yönelik olarak başvuru merci olarak kesin tanımlamalar yapılmalı, devlet başvurulacak yerleri ve izlenecek süreçleri net olarak tanımlamalıdır. Çocuk ihmal ve istismarının gerçekleşmeden durdurulması amacıyla tüm çocuklara ve topluma yönelik koruma programlarını kapsayan; tüm çocukların ve ailelerin içinde bulunduğu koşulların iyileştirilmesi, ailelerin eğitimleri ve yaşam kalitelerinin arttırılması, olası risklerin ortadan kaldırılmasına dayalı çalışmalar yapılmalıdır."

Cılız, olayların önüne geçilebilmesi için çocukların da yaşlarına ve gelişim düzeyine uygun olarak olabilecek en erken yaşta bilgilendirilmeye başlanmasını önerdi.

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263