banner281
Öne Çıkanlar Tekirdağ Sakarya jandarma Bursaspor cinayet

Sağlık için 10 bin adım attılar

TEKİRDAĞ (AA) - Kapaklı Sağlık Müdürlüğü tarafından "Dünya Sağlık İçin Hareket Et" günü dolayısıyla "Her gün 10 bin adım" etkinliği düzenlendi.

Gazi Ortaokulu'nda başlayan yürüyüş ilçe stadyumunda devam etti. Burada stadı turlayan katılımcılar sağlık için yürümenin önemine dikkat çekti.

Öğrenciler de ellerinde "Her gün 30 dakika yürüyoruz", "Sağlık için yürüyoruz", "Düzenli spor kanseri önler" yazılı dövizlerle yürüyüşe katıldı.

Etkinlikte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin sporun sağlık için önemli olduğunu belirterek, "Böyle bir duyarlılığı gösterdiği için İlçe Sağlık Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Maksadımız kamuoyuna bir mesaj vermek. Sporun hayatımızda önemli bir yeri olmalı ama toplum olarak spor yapmayı pek sevmiyoruz. İnşallah bizler bu etkinliklerle çocuklarımıza örnek oluruz. Spor bir kültür aslında. Bu kültürü oluşturmamız lazım." dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Çisem Uslu da günlük yaşamı hareketli geçirmenin önemli olduğunu ifade ederek, "Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için haftanın 3 günü 45 dakikalık yürüyüşü tavsiye ediyoruz. Hareketli yaşam bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesine katkı sağlar.” diye konuştu.

Etkinliğe, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, sağlık personelleri ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
TekirdağKapaklı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263