banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Kasımpaşa Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

Şah damarı diye gitti, by-pass'ta oldu

Bandırma'da yaşayan Osman Ata felç geçirdi. Şah damarı tıkandı diye doktora gitti, kalp damarlarının da tıkalı olduğunu öğrendi. Önce şah damarı, ardından mini by-pass ile 3 kalp ana damarı açıldı ve Bandırma’ya sağlıkla geri döndü.BALIKESİR (İGFA) - Bandırma’da yaşayan Osman Ata, sağ kolu ve bacağında tutmama şikayeti ile hastaneye gitti. Sağ tarafında felç olduğu tespit edildi.

Yapılan tetkiklerden sonra ilk önce bir felç için gerekli tedaviler yapıldı, kan sulandırıcılar verildi. Ancak felcin neden olduğu anlaşılamadı. Bu olaydan birkaç hafta sonra boyun damar ultrasonu (dolppler) yapıldı. Boyun damar ultrasonunda sol şah damarında ciddi darlık olduğu görüldü ve bununla ilgili tetkikleri ilerletmesi istendi. Sonrasında kendisine bir boyun tomografi anjiyosu yapıldı. Bu anjiyoda sol şah damarının yüzde 99 tıkalı olduğu görüldü ve acil ameliyat olması önerildi. Ameliyat önerisinden sonra hekim arayışına giren Osman Ata, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak’a ulaştı.

BİR HAFTA İÇİNDE 2 BÜYÜK AMELİYAT OLDU

Hastasının bu süreçte yaşadıklarını anlatan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, özellikle bu konuda uyardı. Özellikle şah damarı tıkanıklığı olan kişilerde kalp damarı tıkanıklığı çok sık görüldüğünü belirten Çaynak, "Şah damarı tıkanıklığı olan kişiler kalp damarına dikkat etmeli. Kalp damarı tıkanıklığı olan kişiler de şah damarlarında tıkanıklık var mı bir baktırmaları lazım" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263