banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Soğuk havalarda saç hacminde azamalar görülüyor

Rüzgarlı havanın etkisiyle nemini kaybeden ve yıpranan kıl kökleri, saç yapısının bozulmasına sebep oluyor."Kış mevsiminde ağırlaşan hava, yağmur, rüzgar saç sağlığının kaybedilmesine böylelikle daha fazla bakıma ihtiyaç duymasını gerektiriyor. Kuruyan saçların ise yapısı bozuluyor" diyen Global Hair Medikal Direktörü Berkant Dural, "Bu yüzden kış mevsiminde uygulayacağınız birkaç bakım önerisi, saç sağılığınızı korumak için yeterli olacaktır" dedi. Kış aylarının saçların dengesinin bozduğunu açıklayan Dural, saç hacminin korunması için yapılması gerekenlei şu şekilde sıraladı;

SAÇLARI FAZLA YIKAMAYIN

Berkant Dural, "Saçı her gün yıkamak saçın doğal yağ dengesini zedeler kıl köklerinin kurumasına ve kırılmasına neden olur. Derideki koruyucu bakterilerin yok olması da kepek sorununa sebep olurken, saç dökülmesine de yol açar. Saçlarınızın her gün yıkanması yağ dengesini bozduğu için saçta matlaşma görülür. Ayrıca çok yıkanan saç cansızlaşır" ifadelerini kullandı. 

SICAK SU SAÇLARA ZARAR VEREBİLİR 

"Soğuyan hava ile birlikte sıcak duş almak, cilt sağlığında olduğu gibi saç sağlığı içinde uygun olmayacaktır"diyen Dural,  "Çünkü sıcaklık değişimleri saçın yıpranmasına sebep olur. Bu yüzden her gün yaşanan sıcak- soğuk hava dengesizliği saçın nem oranını da bozar" dedi. 

VİTAMİN EKSİKLİĞİ SAÇ YAPISINI BOZUYOR 

Dural, "Saç dökülmesi birçok nedene bağlı olarak değişiyor. Mevsimsel değişiklikler, hormonal problemler, ilaç kullanımı gibi etkenler saç dökülmesini etkileyen sebeplerden birkaçı… Ancak vitamin eksikliği de kimi zaman dökülmeye sebep olabiliyor. Özellikle Çinko, Biotin, B12 ve Folik Asit eksikliği de dökülmeye neden olmakta. Saç güçlendirmeye ve dökülmesine karşı uygulanan V6 Hairboost ise en kolay ve hızlı bir şekilde saç bakımınızı sağlıyor" şeklinde konuştu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263