Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Sokak hayvanlarına sağlık taraması yapıldı

 Esenler Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik şiddetin artması üzerine, vatandaşların sahipsiz hayvanlara karşı karşı merhamet bilincini artırmak ve duyarlılık oluşturmak amacıyla "Hayat Merhamettir" sloganıyla bir etkinlik düzenledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen etkinlikle, Esenler Dörtyol Meydanı'na konuşlanan kabinde veteriner hekimler, sahipsiz kedi ve köpeklerin genel sağlık taraması, iç ve dış parazit uygulaması, tedavileri, ağız ve diş sağlığı temizliği ile aşılamalarını gerçekleştirdi.

Hayvan hakları ve hayvan sevgisi ile ilgili vatandaşlara broşürler dağıtılıp bilinçlendirme çalışmalarının yapıldığı etkinlikte, çok sayıda vatandaş da hayvanlara yapılan zulme karşı gerçekleştirilen imza kampanyasına katıldı.

- "9 yılda yaklaşık 2 bin sokak hayvanı sahiplendirdik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen veteriner hekim Muhammet Efe, Esenler'de sahipsiz hayvanların sağlık kontrollerinin düzenli olarak yapıldığını kaydetti.

Yıllık 600 sokak hayvanına kuduz aşısı, 400'üne kısırlaştırma yaptıklarını, 150'sini de sahiplendirdiklerini belirten Efe, "9 yılda yaklaşık 2 bin hayvan sahiplendirdik. Diğerlerinin de kendi yaşam ortamlarında refahlarını sağlıyoruz. 9 yılda 11 bin sokak hayvanını kendi doğal yaşam ortamına bıraktık." ifadelerini kullandı.

Efe, Esenler'de 100 ayrı noktaya koydukları dayanıklı, estetik ve hijyenik sebillerle sokak hayvanlarının yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını da karşıladıklarını aktardı.

- "Çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılıyoruz"

"Hayat Merhamettir" sloganıyla gerçekleştirilen projeyle özellikle çocuklara hayvan sevgisi aşılamayı amaçladıklarına dikkati çeken Efe, şunları kaydetti:

"Çocuk yaştaki bireylerde, psikolojik bazı sorunlar varsa bu bazen hayvan eziyetiyle kendini gösterebiliyor. Bu sorun ortadan kaldırılmazsa hayvana ve insanlara taciz, hatta öldürmeye kadar gidebiliyor. Bu nedenle 'Hayat Merhamettir' diyerek, burada ve yıl içinde okullarda yaptığımız çalışmalarımızla özellikle çocuklarımıza hayvan sevgisi aşılıyoruz ki hayatın merhamet üzerine kurulduğunu bilsinler."

AA

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263