Öne Çıkanlar Bursa Kocaeli düzensiz göçmen Yalova Tekirdağ

Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ne ziyaretler

Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ne ziyaretler devam ediyor.

Trakya Üniversitesi (TÜ) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamada, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Diyanet İşleri Başkanı Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Karataş, Özbekistan Taşkent Finans Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azamjon Rakhmanov'un Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni ziyaret ettiği belirtildi.

TÜ Genel Sekreter Yardımcısı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı'nın Karataş ve Rakhmanov'a bilgiler verdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Misafirler, en iyi sunum ve müzecilik ödülleriyle Edirne'nin tanıtımına büyük katkılar sunan, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren ilk Sağlık Merkezi ve Üniversite Müzesi olma özelliği taşıyan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nin tarihçesi, restorasyon süreci ve Trakya Üniversitesi bünyesinde ödüllere uzanan yolculuğu hakkında bilgiler aldı.

Osmanlı tıbbının tarih ve ruhuna ışık tutarak, medeniyetimizin tanıtımına eşsiz katkılar sunan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’nde bulunmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden misafirler, böyle bir anlayışa sahip çıkarak yaşatılmasına ön ayak olan Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Müze Yönetimi’ne teşekkür etti."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263