banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Türkiye’de her 3 kişiden biri hipertansiyon hastası

 (İGFA) – Hipertansiyon yaşlılık, kalıtım, şeker hastalığı, stres, yetersiz fiziksel aktivite, sağlıksız beslenme ve şişmanlık gibi birçok nedene bağlı olarak görülebiliyor. Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin 2012 yılında gerçekleştirdiği “Türk Hipertansiyon  Prevalans Çalışması PatenT2” araştırmasına göre Türkiye genelinde kadınların yüzde 32,4’ünde, erkeklerin ise yüzde 28,4’ünde hipertansiyon görülüyor. Araştırmaya göre 60-80 yaş gruplarında hipertansiyon tanısının daha çok konuluyor. Kırsalda yaşayan bireylerde kentte yaşayanlara göre daha yüksek oranda hipertansiyon görülüyor. Bölgesel olarak Doğu Karadeniz,  Batı Karadeniz ve Batı Anadolu hipertansiyon prevelansı en yüksek bölgeler olarak dikkat çekiyor. 

ERKEN TANININ ÖNEMİ

Hipertansiyon herhangi bir hastalık sonrası ortaya çıkabildiği gibi çocuklarda da görülebiliyor. Ev tipi medikal cihazlarda lider OMRON, 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle hipertansiyona ilişkin uyarılarda bulundu. OMRON, kontrol altına alınmadığı takdirde ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getiren hipertansiyon hastalığı için erken tanı büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Hipertansiyonu olanların sağlıklı beslenmesi ve düzenlik egzersiz yapmaları, tansiyonun kontrol altına alınmasında fayda sağlıyor. Aynı şekilde kilolu hastaların kilo vermesi, alkol ve sigara tüketimi yapılmaması da hipertansiyonun kontrol altına alınmasına yardımcı oluyor. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263