banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Yılın en cesur sosyal sorumluluk projesi

Doritos’un 2019 yılında ilki başarı ile gerçekleştirilen 'bicesaret' kampanyası bu yıl Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Fongogo iş birliğiyle tekrar tüketicilerin karşısına çıkıyor! Bu sene ‘bicesaret’ kampanyası kapsamında gençler gamer, dijital tasarımcı, dansçı, youtuber, dijital içerik üretici gibi dijitalleşmenin ve toplumsal değişimin getirdiği yepyeni meslekler hakkında bilinçlendirilerek hayallerindeki meslekleri gerçekleştirmeleri için teşvik edilecekler!

Daha çok gence ulaşabilmek için Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle yürütülen kampanya kapsamında alanında uzman 6 marka elçisi, gençlerle hem canlı yayınlar hem “Cesur Yeni Meslekler Kariyer Zirvesi” üzerinden bir araya gelerek ilham verici başarı hikayeleri ile bilgilendirip cesaretlendirecekler. 

Projede Gamer Tuğkan “Elraenn” Gönültaş, Youtuber Alper Rende, Dansçı Ömer Yeşilbaş, Tasarımcı Deniz Berdan, Dijital İçerik Üretici Bahar Akıncı ve Barista Özkan Yetik marka elçisi olarak yer alacak. Düzenlenecek canlı yayınlar aracılığı ile bu isimler gençlerle buluşarak mesleklerini anlatırken gençlerin sorularını yanıtlayacaklar. Toplantılar TOG sosyal medya hesaplarından en geniş şekilde duyurularak katılımın artması sağlanacak.

Doritos’tan “bicesaret” çağrısı daha! 

Doritos, hayallerindeki meslekler için projelerini fongogo.com/bicesaret websitesi üzerinden yükleyen gençlere ihtiyaç duydukları fonu, kitlesel fonlama aracılığı ile toplamaları için destek olarak seçilen projeleri, sosyal medya aracılığı ile geniş kitlelere duyuracak ve hayallerini gerçeğe dönüştürme şansı verecek! 

Sosyal sorumluluk projesini geniş kitlelere yayabilmek için özel olarak hazırlanan manifesto filmi ile 3 ay boyunca dijital yayınlarla gençler, hayallerindeki meslek için ‘bicesaret’ etmeye çağrılacak!

Gençler, Fongogo üzerinden 10 Temmuz’a kadar proje başvurularını yapacak. 10 Temmuz’da seçilen projeler, 30 Ağustos tarihine kadar fon toplamak üzere yayına alınacak ve sosyal medya aracılığı ile geniş kitlelere duyurularak hayallerini gerçeğe dönüştürme şansına ulaşacak! 

Gençler hayallerindeki mesleği yapmak istiyor!    

TÜİK 2020 verilerine göre, Türkiye’de her 3 gençten 1’i işsiz ve her 2 gençten 1’i mutsuz! Türkiye’deki gençlerin yüzde 72’si hayatının çok stresli olduğunu belirtiyor. Bu orana göre dünyanın en stresli gençleri Türkiye’de! (Global Gençlik Endeksi, 2017 Araştırması) Ekonomi, Eğitim, Politika, Arkadaş Çevresi, Aile ve Din olmak üzere temelde 6 farklı alanda toplumsal baskı yaşayan Türkiye’deki gençleri geleceğe dair umutsuz ve cesareti kırılmış hissediyor. Her 2 gençten 1’i hayallerini gerçekleştirmek için paraya ihtiyaçları olduğunu belirtiyor. 

Hibya Haber Ajansıa

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263