banner280

Bugün Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olan Recep Tayyip Erdoğan 65 yaşında, Devlet Bahçeli 71 yaşında, Kemal Kılıçtaroğlu 70 yaşında, Meral Akşener ise 62 yaşında, Bir dahaki seçime henüz beş yıl olduğunu  düşündüğümüzde o günlerde Allah uzun versin  Tayyip Erdoğan 70, Devlet Bahçeli 76, Kemal Kılıçtaroğlu 75 Meral Akşener ise 67 yaşında olacaklar.

İsmini yukarıda belirttiğimiz liderler ile birlikte bugün Türkiye’nin çok sayıda yerel yönetimin başında bulunan Belediye başkanları arasında da yaşı 60 ile 70 arasında bulunan çok sayıda ismin bulunduğunu  normal zamanlarda torunlarının ellerinden tutup dolaştırmak gibi ulvi bir görevi bulunan belediye başkanlarının da siyaseten son dönem iş başında bulunduklarını siyaset e ilgi duyan hemen herkes biliyor.

Dolayısı bundan 4,5 yıl sonra 5 yıl sonra yapılacak genel ve yerel seçimlerde mevcut liderlerin artık siyaset sahnesinde olmayacaklarını söylemek fazla iddialı bir ifade olmayacaktır, Sözünü ettiğimiz liderlerin ve iş başında bulunan yaşlı belediye başkanlarının da önümüzdeki dönemde “Bizden bu kadar” diyeceklerini düşünüyoruz.

Dünya ile birlikte Türkiye’de de siyaset hiç kimsenin  tahmin edemeyeceği bir hızla değişiyor, İnsanların ihtiyaçları değişiyor, yaşam biçimi değişiyor, yemek alışkanlıkları, eğlence tarzları, giyim kuşam alışkanlıkları dahil hayatlarına dair ne varsa büyük bir hızla değişim gösteriyor.

Böylesi bir değişim içerisinde kabul etmek gerekir ki  vatandaşın doğduğu günden hayatını kaybettiği ana kadar beraber olduğu belediyelerin başında bulunan başkanlarında kendilerinden başlayarak etrafları ile birlikte değişmelerinin artık bir zaruret olduğunu görüyoruz.

Dikkat edilirse 31 Mart tarihinde seçilen belediye başkanlarının yaş ortalaması artık 40 civarında , Başkanlık yapmak için ille de 40 yaşları civarında olmak gibi bir mecburiyetin olmadığını çok iyi biliyoruz ancak nüfusları oranında başkanlık yapan yöneticilerinde daha dinç bir şekilde olması herkesin ortak kabulü.

Siyaset artık eski usullere göre yapılmıyor, dikkat edilirse Türkiye’nin pek çok seçim bölgesinde herhangi bir partiden bağımsız olarak seçime katılan adayların beli bir kısmı seçimi kazandı hatırı sayılır miktardaki bir bağımsız aday da az bir oy farkı ile seçimi kazanamadı.

Bu aşamadan sonra kendisini hemen her alanda yetiştiren ama önceliği “Yönetmek” olan belediye başkanları gelecek dönemlere daha rahat bakacaklar, İletişimin bu kadar geliştiği bir noktada bir belediye başkanı Ulaşımı ücretsiz yapıyor, bir belediye başkanı kentin tamamında internet hizmetlerini  vatandaşa parasız ulaştırıyor, bir başka belediye başkanı temel ihtiyaç olan Su bedelini de inanılmaz rakamlara kadar indirebiliyor.

Bir başka belediyede vatandaşın faydasına olan hizmetlerin nerede ise bedava bir şekilde olduğunu gören vatandaşlar “Madem o belediye vatandaşların faydasına olan hizmetlerin pek çoğunu ücretsiz sağlayabiliyor o halde bizim seçtiğimiz belediye başkanları da bu imkanları bize sağlasın” şeklinde düşündüğü an Belediye başkanı için zorluk başlıyor.

Toplumda meydana gelen bu değişim taleplerine belediye başkanlarının da kayıtsız kalması elbette ki düşünülemez, dikkat edilirse başkanlar bir taraftan halkın taleplerini dikkate alırken diğer taraftan da kendisini vatandaşla birebir buluşturan onların sorunlarını birinci ağızdan dinleyecek teknolojik donanımlara sahip olmanın mücadelesini veriyor.

31 Mart tarihi itibarı ile başkanlık koltuğuna oturan belediye başkanlarının artık” ben sosyal medya kullanmıyorum, ben internet başında vakit geçirmek istemiyorum” ile başlayan ve artık ihtiyaçtan fazla mecburiyet haline gelen bu teknolojiler ile kendilerini donatmak zorundadırlar.

İçerisinde bulunduğumuz yüzyılda teknoloji eskiden olduğu gibi uzun zaman dilimleri içerisinde değil daha kısa zamanda ortaya çıkıp insanlığın hizmetine giriyor, Böylesi bir noktada başta belediye başkanları olmak üzere yönetim noktasında bulunan kim varsa kendisini yarınlara taşıyacak teknoloji ile buluşmaları hem kendilerinin hemde toplumun faydasına olacaktır.

Aksi halde değişim kaçınılmaz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263