banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Ağbaba: Biz yolsuzluk yapanı partiden atıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba TBMM Genel Kurulunda Malatya’nın sorunlarını gündeme getirdi. Deprem konutları, Malatya-Arapgir Karayolu, Hekimhan’daki altın madeni gibi konuları değerlendiren Ağbaba, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın sataşması üzerine tekrar çıktığı kürsüde AKP’yi yerden yere vurdu.

DEPREMDE EMEK VE KATKI VEREN HERKESE TEŞEKKÜRLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatya-Elâzığ depreminin 1'inci yıl dönümünde hayatını kaybeden 41 yurttaşımızı tekrar rahmetle ve saygıyla anıyorum. Deprem Sivrice merkezli oldu; Elâzığ'ı etkiledi ama Malatya'nın hem Pütürge hem Doğanyol, Kale olmak üzere Malatya'nın tamamına yakınını da etkiledi, birçok bina hasarlı durumda. Biz de depremin en başından itibaren Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarıyla birlikte orada olduk. Deprem saat 20.55'te oldu, ikinci gün öğle vakti Mersin Büyükşehir Belediyemiz Doğanyol Gökçe'de yemek hizmeti vermeye başlamıştı.Emek veren  gösteren herkese teşekkür ederim, Türkiye'nin her yanından yardım yağdı hem Malatya'ya hem Elâzığ'a, Türkiye âdeta örnek bir görüntüyü sergiledi. Depremin ardından bütün deprem bölgesini gezdik, birçok arkadaşımızla birlikte oradaydık” dedi.

5024 KONUT İHALESİ YAPILDI 517’Sİ TESLİM EDİLDİ. BAŞARI YÜZDE 10

“Orada sorunların başında konut ve barınma sorunu olduğunu, ahır sorunu olduğunu söyledik ama maalesef şu ana kadar çözülmüş mü, çözülebilmiş değil” diyen Ağbaba, “ Deprem en çok köylerde etkili oldu. TOKİ yapıyor konutları; yolu beğenmiyor, "Buraya giremem." diyor, "Mikser girmez." diyor. Maalesef birçok yere TOKİ konut yapmaktan imtina etti. Malatya'da depremzedeler için toplam 5.024 konut ihalesi yapıldı; bugüne kadar teslim edilen konut sayısı 517. Yani ihale edilen konutun sadece yüzde 10'u teslim edilebilmiş” ifadelerini kullandı.

TEZE CAMİ’YE BAKINCA DEPREMİN NASIL YÖNETİLDİĞİNİ ANLARSINIZ

“Malatya'daki deprem sürecinin nasıl yönetildiğini anlayabilmek için aslında çok uzağa gitmeye gerek yok” diyenAğbaba, “ Malatya merkezde, İnönü Anıtı'nı arkanıza alıp karşıya baktığınız zaman Malatya'daki depremin nasıl yönetildiğini görebilirsiniz. Malatyalıların tabiriyle Teze Cami -ismi Yeni Cami- geçen yıl depremden hasar gördü, orada bir yıldan beri namaz kılınamıyor, sebebi de tadilatın devam etmesi. Bir yılda Yeni Cami'yi teslim edemeyen bir anlayıştan insanları kış günü çadırda yatıran anlayış çıkar diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

MALATYA-ARAPGİR YOLU, BIRAKIN DUBLE YOLU, 2 ARACIN BİLE ÇOK ZOR GEÇTİĞİ BİR YOL

Ağbaba; "AKP iktidarının hiç kuşkusuz en çok övündüğü şey duble yollardır.Malatya bunlardan nasibini almış mı? Maalesef almış değil. Burası Malatya-Arapgir yolu, bırakın duble yolu, 2 aracın bile çok zor geçtiği bir yol. Aslında bu yol çok önemli bir kara yolu, sadece Arapgir ile Malatya'yı birbirine bağlamıyor, birçok ilçemizi de Malatya'ya bağlıyor. Arapgir, öyle sıradan bir ilçe de değil, Arapgir çok eski bir ilçe, Kozluk Kanyonu gibi kanyonu var. Arapgir; camisiyle, kütüphanesiyle önemli bir ilçe. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en eski cemevine sahiplik yapan, Büyük Ocak Cemevi'ne ev sahipliği yapan Arapgir ilçemizin Onar köyü. Onar köyünde kaya mezarları var Roma dönemine ait. İki bin yıllık köprü var Arapgir'de. Arapgir, tarih ve kültür mirasında bölgenin en eski yerleşimlerinden Roma'ya ev sahipliği yapmış, eyalet merkezi olmuş bir ilçemiz. Ayrıca, İranlılar ve Danişmentliler devletini kuran, Osmanlı'ya devlet adamı, paşa yetiştiren bir ilçemiz. Yaylalarıyla kanyonuyla önemli bir ilçe. Erzincan'ın bence en güzel ilçelerinden biri, Kemaliye ilçesi de bu yoldan faydalanıyor. Elâzığ'ın en güzel ilçelerinden Ağın ve Keban bu yoldan faydalanıyor ama maalesef hâlâ bu yolda bir gelişme yok. Yine dünyanın tek türkü festivaline ev sahipliği yapan, yılda yüzbinlerce türkü severi ağırlayan Arguvan da bu yolu kullanıyor.2021 yılında bu yol Arapgir'e de, Arguvan’a da  Malatya'ya da yakışmıyor" dedi.

BU TAŞ OCAKLARINI YAPANLARA ALLAH GÖZ İNAN VERSİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın taş ocaklarıyla kuşatıldığını belirterek, “ Aslında bu dönemi özetlersem, Ak Parti sadece ceplerimizdeki paraya göz dikmedi, sadece yolsuzluklarla ün yapmadı, bir de doğamızı katletti. Doğada para eden ne varsa hepsine saldırdı. Bir taraftan sularımızı sattı HES'leri yaparak, diğer taraftan dağımızı taş ocaklarıyla darmadağın etti. Malatya'nın en önemli problemlerinden birisi taş ocakları. Malatyalılarının sözüyle söylüyorum: Bu taş ocaklarını yapanlara Allah vicdan versin, Allah göz izan versin. Malatya'nın köylerine taş ocağı ruhsatı yapanlara ve bunlara ses çıkarmayanlara Allah vicdan versin diyoruz” ifadelerini kullandı.

HEKİMHANLILAR VELİ AĞBABA OLARAK ONLARIN YANINDA EYLEM YAPACAĞIMI, GÖĞSÜMÜ SİPER EDECEĞİMİ BİLSİNLER

Malatya Hekimhan’ın  önemli bir maden yatağı olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Bir firma orada altın arama ruhsatı almış, maalesef bu ruhsatla beraber -yöre halkının tamamı karşı, Hekimhan Belediyesi ruhsatı vermiyor- Güvenç, Basak, Saz Köyleri, Deveci, Bahçedamı, Davulgu, Karaköçek, Başkınık, Köylüköyü, Akmağara, Erdehen mahalleleri ciddi bir şekilde etkileniyor. Şimdi o köylerin de oradan göçmesiyle karşı karşıya. Buradan ifade edeyim, buradan söyleyeyim: Hekimhanlıların yanında hiç kimse olmazsa Veli Ağbaba olarak onların yanında eylem yapacağımı, göğsümü siper edeceğimi bütün Malatya'ya, bütün Hekimhan'a duyurmak istiyorum.Biz halkın sorunlarıyla dertlenmeye devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

MADEM 2 BİN KONUTU BİTİRDİNİZ TESLİM ETMEK  NEYİ BEKLİYORSUNUZ? 

Ağbaba’nının konuşmasının ardından AKP Grup Başkan Vekili Mehmet Muş yolsuzluklarla ilgli AK Parti’nin suçlanamayacağını söylerken, Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise “Arapgir-Malatya yolu -Sayın Ulaştırma Bakanımızın bilgisi dâhilinde- kalan son ilçemiz, Allah nasip ederse proje çalışmaları başlıyor. Deprem konutlarıyla alakalı, biz 2 bin tane konutu tamamladık ve tamamladığımız konutların teslimatlarını peyderpey yapıyoruz” ifadelerini kullandılar. Sataşma üzerine tekrar kürsüye çıkan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba AKP’ye kapak üstüne kapak yaptı.Malatya’da  2 Bin konutun bitirildiğini söyleyen Öznur Çalık’a “madem bitirdiniz neden teslim etmiyorsunuz? Neyi bekliyorsunuz? İnsanlar karda kışta çadırlarda yaşamaya devam ediyor.”dedi.

BEN VALİYLE, KAYMAKAMLA GEZMİYORUM. ARABAMA MAZOTUMU KOYUP KENDİM GEZİYORUM

Veli Ağbaba kendi aracıyla geziyor. Veli Ağbaba Valinin, kaymakamın, bakanların aracına binip yol yapmıyor. Veli Ağbaba helikopterle gitmiyor. Veli Ağbaba çarığını giyiyor, gece gündüz köy köy geziyor. Sizin gittiğiniz köyün en az 100 katını gezmişimdir. Ben öyle zengin işadamlarıyla gezmiyorum. Ben Doğanyol’un köylüleriyle, Pütürge’nin köylüleriyle geziyorum.Valinin,kaymakamın makam arabasına binmiyorum. Arabama mazotumu kendim koyuyor kendim geziyorum” şeklinde konuştu.

BU UTANÇ BİLE TEK BAŞINA SİZE YETER

“23,5 Milyar yatırım yapmışlar. Öznur hanım 2002 den beri milletvekili, 2007 den beri MYK üyesi”şeklinde konuşan Veli Ağbaba, “ Her seçimde Malatyalılar müjde. Ne geliyor. Hızlı tren. Hedef 2023’tü. O da gitti. Şimdi ki hedef 2071.2071 de tren gelecek. Malatya’ya 23,5 milyar yatırım yapmışsın hızlı tren yok. Malatya’ya uçakla gelmek için İstanbul’a gidiyoruz. Bakın Erzincan’a, Elazığ’a hergün birlikte gidip geldiğimiz Elazığ Havaalanına bak. Malatya’nın havalimanını görünce insan utanıyor.Hala Malatya’da insanlar kanalizasyon suyuyla bahçe suluyor.Bu utanç bile tek başına size yeter.  Kuzey çevreyolu ayrılan ödenekle asla bitmez.Tarım Kredi Kooperatiflerinin perişan ettiği çiftçilere gidin ne diyecekler size?” dedi.

BİZ YOLSUZLUK YAPANI PARTİDEN ATIYORUZ, SİZ BÜYÜKELÇİ ATIYORSUNUZ

Ağbaba, “Mehmet Muş biz yolsuzluk yapanı partiden atıyoruz. Siz büyükelçi yapıyorsunuz.Sorarım size Ankara, İstanbul, Bursa , Balıkesir Büyükşehir belediye başkanlarını niye görevden aldınız? Egemen Bağış'ı unutmuş değiliz, bakanları unutmuş değiliz, saati unutmuş değiliz, elbise kılıfındaki paraları unutmuş değiliz, çikolata kutusundan çıkan parayı unutmuş değiliz.”dedi.


Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263