banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

AK Parti Kocaeli İl başkanı Abdullah Eryarsoy istifa etti

AK Parti Kocaeli il başkanı Abdullah Eryarsoy düzenlediği bir basın toplantısı ile İl başkanlığından istifa etiğini açıkladı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti’nin İzmit’i kaybetmesiyle birlikte kaybetmenin faturasının kime kesileceği merak konusu oldu. 26-28 Nisan tarihleri arasında AK Parti Genel Merkezi tarafından Ankara Kızılcahamam’da yapılan kampın ardından İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, istifasını verdi ve genel merkez tarafından istifası kabul edildi. Eryarsoy, il binasında yaptığı açıklamada, “31 Mart yerel seçimlerinde İzmit’i kaybetmemizin sorumlusu aranıyordu. İl başkanı olarak sorumlu benim diyerek istifa ettim” dedi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

AK Parti İl Başkanlığından istifa eden Abdullah Eryarsoy'un açıklamasına MKYK üyesi ve milletvekili Emine Zeybek, milletvekili Cemil Yaman, 12 ilcenin ilçe başkanı ve il yöneticileri katıldı.

CEYHAN’DAN SONRA ATANDI

İl binasında basın açıklaması yapan Eryarsoy, partinin kuruluşundan bu yana partide gönüllü olarak çalıştığını ve 2003 yılında il yönetiminde aktif görev aldığını söyledi. İl yönetiminde teşkilat başkanlığına kadar birçok görevde yer aldığını belirten Eryarsoy, “İl başkanı arkadaşımız Şemsettin Ceyhan’ın milletvekilliği seçimlerinde aday olmak üzere istifası ile boşalan il başkanlığına Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Temmuz 2018 tarihli ataması ile il başkanı olarak görevlendirildim.

BAŞARILARA İMZA ATTIK

Partide görev yaptığım süre boyunca ne milletvekilliğine ne belediye başkanlığına ne de meclis üyeliğine aday olmadım. Hep teşkilat kademesinde kalmayı tercih ettim. İl Başkanı olarak görev yaptığım süre içinde Kocaeli’de 2 seçimi teşkilatımla birlikte yönettik. 24 Haziran Seçimlerini yüzde 58,9 gibi rekor bir oyla tamamladık.31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminde son dönemlerde yapılan en muhteşem mitinglerden birini yaptık. Büyükşehir ve 12 ilçede oylarımızı arttırdık. 11 ilçede ve Büyükşehirde milletimizin teveccühü ile belediye başkanlıklarını kazandık.

SORUMLU ARANIYORDU

İzmit Belediye Meclisini çoğunlukla kazanmamıza rağmen maalesef belediye başkanlığını kazanamadık. Victor Hugo’nun “Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar.”  dediği gibi 31 Mart seçimlerine ilişkin yapılan değerlendirmelerde İzmit belediye başkanlığını kaybetmenin sorumlusu aranmakta idi. Teşkilatın başı olarak bu sorumluluk bana aittir. 11 ilçede ve büyükşehir seçimlerindeki başarı hepimizin, İzmit Belediye Başkanlığı seçimindeki başarısızlık benimdir.

İSTİFA TALEBİMİ GENEL MERKEZE VERDİM

Sorumluluğunun bilincinde olan birisi olarak genel merkezimize istifa talebini ilettim ve bu talebim kabul edildi. Bu gün itibariyle Kocaeli AK Parti il başkanlığından istifa ediyorum. Partinin kuruluşundan itibaren il başkanlığı yaptığım dönem de dahil olmak üzere kişisel çıkar, ikbal hesabı, hemşericilik, bölgecilik, adamcılık, ötekileştirme için değil milletimize hizmet için gece gündüz inanarak çalıştım ve çalışmaya da devam edeceğim.

ŞEREFLİ BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKIYORUM

Siyaset yaptığım süre boyunca hesabi değil hasbi olarak Kocaeli halkının takdirini kazanmaya azmettim. Şahsım adına başarılı ve şerefli bir dönemi geride bırakıyorum. Seçimlerde Kocaeli’ni Marmara Bölgesinin en başarılı ili yapan teşkilatımıza ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm Kocaelili hemşerilerimden helallik istiyorum. Seçim döneminde beni hiç yalnız bırakmayan, çalışmalarda bana güç ve moral veren değerli eşim Özlem hanıma, oğullarıma ve seçim çalışmalarından eksik olmayan kızıma hem teşekkür ediyor hem de kendilerinden de helallik istiyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263