banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Kasımpaşa Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu

AK Partide Temayül günü

Bugün AK Parti’de 12 ilçe belediye başkanlığı için başvuruda bulunan 140 kişi ve 12 mevcut belediye başkanı için 1591 teşkilat üyesi sandık başına gidecek. İlk kez yapılacak e-temayülde teşkilat üyeleri mevcut başkanları değerlendirecek ve kimi aday görmek istiyorlarsa onların isimlerini yazacak

AK Parti’de Genel Merkez tarafından tüm illerde aynı gün yapılacak temayül yoklaması bugün gerçekleştirilecek. Büyükşehir için oy kullanımının iptal edildiği temayül yoklaması saat 10.00 ile 16.00 arasında Antikkapı’da gerçekleştirilecek. 12 ilçe için yapılacak temayül yoklamasında toplanma 1591 kişi oy kullanacak. Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirilecek temayül yoklamasında teşkilat üyelerine 5soru sorulacak. Mevcut başkanı değerlendirecek olan teşkilat üyeleri aynı zamanda aday olarak görmek istedikleri 2 ismi daha yazabilecek. 

CEVDET YILMAZ BAŞKANLIĞINDA

12 ilçede belediye başkan adayı olan toplam 140 kişi için 1591 teşkilat üyesi oy kullanacak. AK Parti tarafından bu yıl ilk kez yapılacak olan e-temayül yöntemi ile oy kullanacak olan partililerin oyları direk genel merkezin sistemine düşecek. Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında yapılacak olan temayül yoklamasında genel merkezden gelecek ekipler il başkanlığı tarafından getirilen bilgisayarlara sistemi kuracak ve oy kullanacak isimler kabinlerde oylarını kullanacak. 

CEP TELEFONU YASAK

Antikkapı’da kurulacak 20 kabinde 20 bilgisayarda oy kullanacak teşkilat üyeleri kimlik kartları ile her ilçe için kurulacak masada genel merkez tarafından verilecek kartı alacak. Kartı alan parti üyesi cep telefonunu bırakarak kabine girecek ve oyunu kullanacak. Oy kullanımının ardından sistem kapacak ve yeni gelen teşkilat üyesi tekrar sisteme girerek oyunu kullanacak. Böylece oyların gizliliği korunacak. 

KİMLER OY KULLANACAK

1591 kişinin oy kullanacağı temayül yoklamasında en çok oy İzmit’e, en az oy ise Dilovası’nda kullanılacak. İzmit’e 217+ kişi, Dilovası’nda ise sadece 68 teşkilat yöneticisi oy kullanacak. Temayülde ilçede oturan İl yöneticileri, parti üyeliği devam eden geçmiş dönem ilçe başkanları, İlçe yönetim kurul üyeleri, İlçe Kadın Kolları yönetimleri, İlçe Gençlik Kolları yönetimleri, Belediye Meclis üyeleri ve Ana Kademe Mahalle Başkanları oy kullanacak. 

SORULAR

Temayül yoklamasında en fazla merak edilen konulardan biri hangi soruların sorulacağı oldu. İlk kez yapılacak temayül yoklamasında sorular ortaya çıksa da farklılıkların olma ihtimali de çok yüksek. Temayülde mevcut belediye başkanları ile ilgili 5 soru sorulacak. “Belediye Hizmetleri, Halkla İlişkiler, Teşkilat İlişkileri, Partinin ilke ve Değerleri Açısından Nasıl Buluyorsunuz, Belediye Başkanının Yeniden Aday Gösterilmesini İster misiniz?” soruları yöneltilecek. Mevcut başkanı değerlendiren teşkilat üyesi bunun dışında belediye başkanı olarak görmek istediği 2 kişiyi daha yazacak. 

SONUÇLAR AÇIKLANMAYACAK

Elektronik ortamda gerçekleştirilecek olan temayül yoklamasının sonuçları direk genel merkeze ulaşacak ve sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne gidecek. Temayül yoklamasında oy kullanacak olan tüm teşkilat yöneticilerinin mutlaka oyunu kullanmasını isteyen İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, temayül sonuçlarının açıklanmayacağını söyledi. Her partilinin vicdanına danışarak oy kullanmasını isteyen Eryarsoy, oy kullanılacakların kabinlere kesinlikle cep telefonu ile girmesine izin verilmeyeceğini altını çizdi. 

İLÇE İLÇE OY KULLANACAKLARIN SAYISI

İzmit: 217

Başiskele: 128

Çayırova: 108 

Darıca: 119

Derince: 116

Dilovası: 71

Gebze: 154

Gölcük151

Kandıra: 168

Karamürsel: 106 

Kartepe: 132 

Körfez: 134

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263