banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Akşener: Seçmen halleder

31 Mart Yerel Seçimlerde CHP ile kurduğu ittifaka ilişkin değerlendirmede bulunan Akşener, “CHP yerel seçimlerle ilgili yan yana gelmememiz, iş birliği için talepkar olan bendim. Biraz talepkar davrandık. Talepkar olduğumuz için de bazen kızmamız gereken yerlerde kendimizi frenledik. İlçe belediyesi kazandık. İstanbul’da ve Ankara’da kazanılmasına desteğimiz oldu. Mansur Bey kazanılacağı ön görülüyordu fakat İstanbul’da işler zordu. Yardımımız oldu” dedi.

Türkiye’de parlementer sisteme dönülmesi gerektiğini savunan Akşener, “Bizdeki hükümet sistemi bir ucube. Bu konuda bir çalışmış bir hoca olarak, parlamenter sistemle ilgili 150 yıllık bir birikimi var. Elbet geliştirilmesi gereken çok nokta var. Var olan sistemin güçlendirilmesinin daha doğru bir şekilde yürüyeceğine inanıyorum. Ya komple bir mutabakat sağlanmalı ya da günü geldiğinde tekrar bir sandık gelir. Benim gördüğüm kadarıyla Saray’ın başlattığı bir yargı reformu var. Bir de CHP’nin yürüttüğü bir anayasa çalışması var. Bizim de 24 Haziran’dan itibaren yürüttüğümüz bir anayasa taslak metnimiz var. Hepsi nasıl yan yana gelir bilmiyoruz. CHP’nin yaptığı çalışmada biz yokuz. Bizim çalışmamız tamamen parlamenter demokrasiye yönelik” diye konuştu.

“Sayın Erdoğan bütün bu hükümet sistemini kendisi istedi” diyen Akşener, “Sayın Bahçeli 16 Nisan’da sayın Erdoğan ile el sıkıştılar. Tayyip Beyin talebini Devlet Bey dile getirdi. Bu iş asla normalleşmeyecek. Kendisi bu gücü bırakmayı istemez. İstanbul seçimi sonrası dilini yumuşatır diye ümit ettim. Bir tek yanıldığım orası oldu. Onu da yapmadı. Bunu seçimlerde seçmen halleder, İstanbul’da hallettiği gibi ” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263