banner281
Öne Çıkanlar Tekirdağ Balıkesir Bilecik Sakarya operasyon

“Altyapı sorunlarını biz 31 Mart'tan sonra çözeceğiz“

 AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, kentin en büyük sorununun altyapı olduğunu belirterek, "30 yıldır bunu çözememiş bir zihniyet belediyeyi yönetiyor, önceden çiçek, böcek vardı şimdi park var." dedi.

Akmeşe, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlere az bir sürenin kaldığını anımsatarak, AK Parti adayının Edirnelinin istediği kişi olacağını söyledi.

Partilerinde henüz seçim takviminin başlamadığını, bu nedenle aday adaylığı başvurusu almadıklarını dile getiren Akmeşe, kendisinin aday olacağı iddialarına ilişkin, "Ben görevimden memnunum, genel merkezimiz bu noktada bize bir görev vermezse ben belediye başkan aday adayı değilim." dedi.

Akmeşe, eski Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin aday adayı olacağı iddialarına ilişkin soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Ben de konuyu ve Hamdi Sedefçi'nin söylemlerini kamuoyundan takip ediyorum. Bu konu da Sedefçi ile bir istişaremiz olmadı, gönlünde varmış, herkes aday adayı olabilir. Bu süreci değerlendirmedik ama Sedefçi partimize ilgi gösteriyor. Vatandaş, esnaf herkes belediyeden şikayetçi, 3-5 parkla göz boyayamazlar, Edirne'nin önceliği park değildir, kangren olmuş bir altyapı sorunu var. 30 yıldır bunu çözememiş bir zihniyet belediyeyi yönetiyor, önceden çiçek, böcek vardı şimdi park var. Edirne'nin önceliği hayvanat bahçesi değil altyapıdır. 30 yıldır çözemediler, biz 31 Mart'tan sonra çözeceğiz. Fen İşleri Müdürlüğündeki 6 milyonu park bahçeler müdürlüğüne aktardılar, 6 milyon da dinazor parkına ayırdılar, 12 milyon lira... Karaağaç'ta su akmıyor, Binevler'de su patlakları, çukurlar var, açtıkları çukurları kapatmıyorlar. Bu parayla bunlar çözülemez miydi? Edirneliler bize güvensin AK Parti belediyeciliği geliyor. Biz inanıyoruz ilk 3 yıl içinde bu sorunlar bizim iş başına geldiğimiz zaman konuşulmayacak."

Yatırımlar hakkında da bilgi veren Akmeşe, Kanal Edirne'nin bir hafta içinde faaliyete geçeceğini ve tarihi köprülerin restorasyonu da ay sonunda başlayabileceğini bildirdi.

Akmeşe, bir basın mensubunun, "partide yeni atanan gençlik kolları başkanının 'ithal' olduğu" yönünde çıkan haberleri hatırlatması üzerine, "Başkanımız Edirne doğumlu, ikameti burada, benim köylüm. Edirne Adliyesi'nde stajına başladı. Bu iddialara gülüyorum. İstanbul Hukuk Fakültesi'ni kazanmış okumaya İstanbul'a gitmese miydi?" ifadelerini kullandı.

Bu arada basın toplantısında Edirne Kadın Kolları Başkanlığına atanan Nergiz İnce ile Edirne Gençlik Kolları Başkanlığına atanan Bayram Berkcan Malgaz da katılarak, kendilerini tanıttı.

Anahtar Kelimeler:
SeçimEDİRNEAk Parti

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263