Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

BBP: “Ek kadro açılması, mevcut atanacak öğretmenlerin sayısını etkilemeyecek”(ÖZEL)

ANKARA (ANKARA MASASI) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yeterli puanı alan ve uzun süre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik yapan ücretli öğretmenler için 5 bin ek kadro talebinde bulundu. Bu teklif üzerine atama bekleyen öğretmen adayları sosyal medya hesapları üzerinden “Destici Teklifi Geri Çek” hashtagi ile çok sayıda paylaşım yaptı.

Konuyla ilgili Ankara Masası’na özel açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kendisinin de uzun yıllar öğretmenlik yaptığını belirterek, bu mesleğin tüm avantajlarını, dezavantajlarını bildiğini ve her zaman eğitim çalışanlarının sesi olduğunu söyledi.

Eğitimin olmazsa olmazının öğretmenler olduğunu aktaran Destici, “Her yeri donatabilirsiniz, büyük okul binaları yapabilirsiniz bu binaların içinde geniş sınıflar yapabilirsiniz. Her sınıfa 1 değil 2 bilgisayar, her öğrenciye 1 değil 2 bilgisayar,  her sınıfa 1 değil 2 akıllı tahta koyabilirsiniz. Ama içini öğretmenle doldurmadıktan sonra eğitimde sonuç alamazsınız. Bütün boş olan öğretmen kadrolarına atama yapılmasını ve atama bekleyen öğretmenlerimizin de bu şekilde atanmalarını hep talep ettim ve bunu da kamuoyunda hep zinde tuttuk.”dedi.

TEKLİFİN DETAYLARI..

Ücretli öğretmenlerin atanmasına yönelik teklifin içeriğine değinen Destici, şunları kaydetti:

“Kadrolu öğretmenlerimiz var, sözleşmeli öğretmenlerimiz var, bir de ücretli öğretmenlerimiz var. Bu ücretli öğretmenlerimizin sayısı 80 bin civarında. Son yıllarda çok arttı ve bunlar çok düşük ücretle çalıştırılıyorlar. Şöyle düşünün normal bir kadrolu öğretmen kadar, ayda yaklaşık 80 saat derse giren, bir ücretli öğretmen ayda sadece 1.500 TL ücret alıyor. Yani asgari ücretin yarısı maaşla çalışıyor. Yaz aylarında maaş almıyorlar. Resmi tatillerde ücret almıyorlar ve sosyal güvenlik ile ilgili hakları da eksik yatırılıyor. Biz öncelikle bu hakların düzeltilmesini tamamlanmasını istedik. Ücretlerin en az yüzde 100 artırılarak, bu öğretmenlerimizin tam mesai ile sadece ücretli öğretmenlik yapanların en azından asgari ücretin üzerinde 3.000 TL'den fazla bir aylık maaşa kavuşmasını arzu ettik. Bunun yanında da bu ücretli öğretmenlerimiz içerisinde yaşı geçmiş, artık normal şekilde atanamayacak pozisyona gelmiş ve çok tecrübeli uzun yıllar öğretmenlik mesleğini yapanların içinde yine sınavla, KPSS'de aldıkları puanlar esas alınarak ve özellikle altını çiziyorum mevcut atanacak öğretmenlerin kadrosunu ve sayısını etkilemeyecek şekilde bir kısmının ki bu da en fazla 5.000 diye belirttik, atanmasını talep ettik. Biz burada bütün öğretmenlerimize hem de atama bekleyen öğretmen adaylarımıza da sahip çıktık ve bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

https://www.youtube.com/watch?v=gEW78UlLE3k

"ATAMALARDA HEP ÖNCÜLÜK YAPTIK"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile yaptıkları son görüşmeye de değinen Destici, öğretmen atama kontenjanının artırılması ve atama bekleyen öğretmenlerin atanması noktasında görüştüklerini bu konuda da öncülük yaptıklarını belirterek,” Burada kıstas, Milli Eğitim Bakanlığındaki boş öğretmen kadrolarının doldurulması. Çünkü ben bir eğitimci olduğum için matematik dersini mutlaka bir matematikçinin, beden eğitimi dersini mutlaka bir beden eğitimi öğretmeninin, din kültürü ve ahlak bilgisi dersini mutlaka bir din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeninin vermesini yani her dersi branş öğretmeni tarafından verilmesini hep istedik. Çünkü ancak bu şekilde eğitim seviyesi yükselir ve öğrencilerimiz gerçek anlamda da eğitimlerini almış olurlar. “şeklinde konuştu.

"ÖĞRETMENLERİ MEMNUN EDEMEZSEK EĞİTİMDE İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE ULAŞAMAYIZ"

Atama bekleyen öğretmen adayları tarafından sosyal medya hesapları üzerinden “Destici Teklifi Geri Çek” hashtagi ile çok sayıda paylaşım yapılmasının sorulması üzerine Destici, "Biz öğretmenlerimizi memnun edemezsek, öğretmenimizin çalışma şartlarını iyileştiremezsek, biz eğitimde istediğimiz seviyeye ulaşamayız" dedi.

"Hiç kimse bir öğretmenin ister ücretli olsun ister farklı bir pozisyonda herhalde asgari ücretin yarısına çalışmasını vicdanına sığdıramaz diye düşünüyorum" diyen Destici, "Çünkü bizim teklifteki önceliğimiz önce bu ücretlerin yüzde 100 arttırılarak öğretmenlik mesleğini icra eden eğitimcilerimizin yaşam koşullarını en azından asgari ücretin üzerine çıkartmak. Biz bunu hedefliyoruz. Bir diğeri de biz bu ücretli öğretmenlerin içinden hem uzun yıllar çalışan artık yaşı da geçtiği için atanamayacak olan deneyimli, tecrübeli öğretmenlerimizi eğitim camiamıza kazandırmak istiyoruz. KPSS puanı esas alınarak, sınavlara tabii tutularak sayıları da 5 bini geçmemek üzere ve en önemlisi de altını çizerek söylüyorum mevcut atamaları engellemeyecek, onların kontenjanlarına dokunmayacak, onları eksiltmeyecek şekilde atanmasını talep ettik. Eğitimcilerimize öğretmenlerimize bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onların sesi ve soluğu olacağız" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263