banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Büyükşehir Belediye Başkanları Adana’da buluştu

 11 Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında Kooperatifçilik ve Kırsal Kalkınma, İklim Değişikliği ve Çevre Kirliliği gündeme alındı. 11 Büyükşehir Belediye Başkanı bir sonraki toplantıyı Muğla’da gerçekleştirecek. Toplantı Nisan ayında yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanları’nın Adana toplantısına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ev sahipliğinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak katıldı.

Karalar: Kooperatifçilik, köyden kente göçü de bir anlamda engelleyecek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Görevimiz sadece yönettiğimiz kentle sınırlı değil. Bunun çok çok ötesinde bir sorumluluk taşıyoruz. Bütün Türkiye bizi yakından izliyor. Yeni seçilen belediye başkanlarımızın, teslim aldıkları belediyelerin olağanüstü zorluklar içerisinde, ekonomik zorluklar içerisinde olduğunu bütün Türkiye biliyor. Ama buna rağmen çok kısa sürede neler yapabileceklerini kamuoyuna gösterdiler. Kooperatifçilik hem kendi aramızdaki birliği ve yardımlaşmayı üst düzeye çıkaracak, hem tüketiciyi koruyacak, daha uygun fiyata taze sebze yemesine yardımcı olacak hem de kırsal kalkınma konusunda son derece faydalı işler yapacak. Kooperatifçilik, köyden kente göçü de bir anlamda engelleyecek” dedi.

Başkan Gürün; “Bizlerden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için birlikte çalışmaya, ortak projeler üretmeye, tecrübelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz.”

Türkiye’nin tarımda, kooperatifçilikte tekrar bir araya gelmesi ve üreten köylünün milletin efendisi olması için çalıştıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün gayri safi yurtiçi hasılanın büyük bölümüne hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanları’nın bir araya gelmesinin, ortak projeler üretmesinin çok değerli olduğunu belirtti. Başkan Gürün; “31 Mart ve 23 Haziran seçimleri ile ülke nüfusumuzun büyük bölümüne hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanları bir araya geliyor, farklı konu başlıklarında ortak projeler üretiyoruz. Ülkemizin, yaşadığımız şehirlerin sorunlarının çoğu ortak. Bizlerden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için birlikte çalışmaya, ortak projeler üretmeye, tecrübelerimizi paylaşmaya devam edeceğiz. Bir sonraki toplantı Nisan ayında Muğla’mızda gerçekleşecek. Büyükşehir belediye başkanımızı Muğla’da ağırlayacağız ” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263