Öne Çıkanlar Sanayi Doktora Programı Zülhan Eralp Hacivat Eren Bülbül 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

CHP Bursa: "Başkan Aktaş'ın sözü sözüne tutmuyor!"

BURSA (İGFA) - Bursa'da Yunuseli Havalanı'nın geleceğine ilişkin farklı cümleler kuran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş siyasetin yine hedefinde oldu. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, her defasında başka değerlendirmelerde bulunan Başkan Aktaş'ın son açıklamasını da anlamsız bulduğunu belirterek, "Adama sormazlar mı? Madem Büyükşehir Belediyesi olarak Yunuseli Havaalanı arazisinde hiçbir söz hakkın yoktu, bugüne kadar o açıklamaları neden yaptın?” diye sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bin 400 dönümlük Yunuseli Havaalanı arazisi konusunda dönem dönem yaptığı açıklamaları hatırlatan CHP İl Başkanı Karaca, “Belediye Başkanı basına konuşuyor. Basın mensupları, köşe yazarları da onun sözlerini yazıyorlar. Bu haber ve köşe yazılarından, tekzip edilen bir tek yazı yok. Ama belediye başkanı ‘benim ağzımdan Yunuseli’nin imara açılacağına dair bir cümle duydunuz mu?’ deyip çıkıyor işin içinden. Duyanların yazdıklarını okuduk. Yalan yazıyorlarsa, tekzip etmeniz gerekmez mi? Siz doğrucusunuz, Bursalı gazetecilerin hepsi yalancı, sizinle konuştuklarını yazan bütün köşe yazarları yalancı, öyle mi? Böyle saçma bir yönetim modeli olur mu?” diye konuştu.

Bursa’da Yunuseli Havaalanı’nın imara açılması ihtimaline karşı oluşan muhalefet bloğunun ve Bursa halkının topyekûn tepkisinin, şehrin içinde kalan son büyük arazideki betonlaşmayı izah etmekte zorlanacağı çok açık olan Büyükşehir Belediye Başkanı’nı telaşlandırdığını kaydeden Karaca, bu tuhaf açıklamaların kaynağının da bu telaş olduğunu söyledi.

“BELEDİYE BAŞKANI, BURSALILARIN AKLIYLA ALAY MI EDİYOR?”

4 Nisan 2018’de Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Dairesi’nce medyaya gönderilen ve internetten de ulaşılabilen basın bültenindeki “…Aktaş, ‘Yunuseli Havaalanı arsası, 9-10 bin konutun yapılabileceği bir yer. Hem de düşük yoğunluklu olarak. Bununla bir değil birkaç Doğanbey ikame edebilirsiniz. Bizim burada düşüncemiz şudur: Konut yapalım, gelir ortaklığı şeklinde. Sonra da bu konutları Bursa yararına değerlendirelim” dedi” ifadesine işaret eden CHP İl Başkanı Karaca, "Madem söz hakkın yok, bugüne kadar yapılaşmaya dönük bunca açıklamayı niye yaptın? Kaç daire yapılır, kaça satılır hesaplarına niye girdin? Görünen o ki, panik halinde, sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Bursalıların aklıyla adeta alay ediyor" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263