Öne Çıkanlar Bursa Tekirdağ Balıkesir Bilecik Sakarya

CHP’li Demirel: “13 yıldır neden beklendi?”

BURSA (İGFA) - 22 ve 23. Dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a mektubuna Bakanlık adına Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çalışkan imzasıyla cevap verildi. 

13 YILDIR NEDEN BEKLENDİ?

Sorulara 6 Haziran'da imza altına alınan  Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde verilen yanıtlar karşısında Kemal Demirel, 2008 yılından bu yana aralıklarla görülen bu sorun karşısında Bakanlığın harekete geçmesi için neden yıllarca beklediğini sordu. "Marmara Denizi'nin olabildiğinde kirletilmesi sonucu can çekişmesine yol açan sorunun bugünkü hale gelmesinde bugünkü iktidarın sorumluluğu vardır" diyen Demirel, eski bir Çevre Bakanı'nın ‘Arıtma tesislerini sadece gündüz denetliyorduk, geceleri denetleme yapmıyorduk’ sözlerinin sorumluyu gösteren bir ifade olduğunun altını çizdi. 

22 ve 23. Dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderdiği mektuba verilen cevapta bazı sanayi tesislerine kesilen para cezaları ve kapatma cezalarından söz ediliyor olmasına karşın gerekçelerinin belirtilmediğini ifade etti. Mektuba cevabın genelleme yapılarak yazıldığını belirten Demirel, "Arıtma tesisleri olmadığı için kapanan kaç işletme var, arıtma tesisleri olduğu halde tam kapasite çalışmayan kaç işletmeye ceza yazıldı, arıtma tesisi olduğu halde arıtmayı çalıştırmayan var mı gibi soruların cevabını bulamadık. Bunların da cevaplanmasını beklerdim. Sonuç itibarıyla denizdeki oksijeni 2-3 saatte yok eden ve denizin içini kaplayan müsilajın önlenmesi ile ilgili bir çalışma gözükmüyor" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263