Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık ayvalık 29 göçmen Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'örtülü faiz' mesajı... Millet İttifakı liderlerine sert çıktı!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın 18 Kasım'da açıklayacağı faiz kararı öncesi 'faiz' mesajı verdi. "Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" diyen Erdoğan, İYİ Parti ve CHP liderlerine de sert çıktı.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndan gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef alan Erdoğan, "Meclis'in lokomotifi Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin milletvekilleridir. Her ne kadar bu çatı altında milletvekilliği sıfatının gerektirdiği vakara, onura sahip olmayanlar çıksa da Meclis'imiz milletimizin gözbebeğidir. Şehit yakınlarına hakaret edenlerin bizim de milletimizin de gözünde vekilliği sarkıt olmuştur. Bu yüzsüz, erdemsiz, terbiyesiz kişilere gittikleri her platformda dersin verileceğine inanıyorum. Genel başkanı bir bayan olanın küfrü yenilir yutulur değil" ifadelerini kullandı.

"BİR BAYANIN AĞZINA YAKIŞIYOR MU?"

"Bir bayanın ağzından ‘yavşak, yavşaklar’ diye bir ifade çıkar mı ya?" diyen Erdoğan, "Milletim işte bu tür bir bayana gereken dersi 2023’ün Haziran’ında verecektir. Zira bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA 'HELALLEŞME' YANITI

Kılıçdaroğlu'nun 'Helalleşme' açıklamasına değinen Erdoğan, "Son günlerde helalleşelim demeye başladı. Bizim kültürümüzde çok önemlidir. Ey Kılıçdaroğlu sen önce git, benim başörtülü bacılarımdan özür dile. 'Onların hukukunu biz koruduk' diyorsun, neyi korudun? Biz bu işin gerisindeki niyeti görmesek diyeceğiz ki olabilir!" ifadelerini kullandı.

ÖRTÜLÜ FAİZ TALİMATI

Merkez Bankası toplantısı öncesi faiz açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir" dedi. Erdoğan, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" diyerek ""Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız" dedi. Enflasyonun yüksek faiz bilmeyen ülkelerin bozulan dengeler karşısında şaşkına döndüğü dönemde bunun dışında kalınmasının mümkün olmadığını belirten Erdoğan, "Faiz belasını kaldıracağız. Bunu kabulleneceğiz, başka çıkışı olamaz. Halen kalkıp da bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasınlar. Ben bu yolda faizi savunanla olamam. Bu konu sıradan bir konu değil" diye konuştu.

Grup toplantısında faaliyetlere ilişkin sunumlarda da bulundu.

https://www.youtube.com/watch?v=FplqEAUAZfQ?start=452

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263