banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

DEVA'dan 'Metin Gürcan' açıklaması

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan’ın tutuklanması ve ülkedeki ekonomik, siyasi kriz konularını değerlendirdi. ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi sözcüsü İdris Şahin, partisinin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Askeri ve siyasi casusluk iddiasıyla 29 Kasım 2021 tarihinde tutuklanan DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan’ın dosyasındaki gizlilik kararı nedeniyle iddiaların tamamına erişilemediğini belirten Şahin, sorguyla ilgili detayları paylaştı.

Metin Gürcan’ın askeri ve siyasi casusluk yaptığına dair en ufak bir delil dosyada tespit edilemediğinin altını çizen İdris Şahin, "Metin Gürcan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma dosyası 2020’nin Nisan ayında açılmıştır. Soruşturma sürecinde toplam 5 kez birer haftalık teknik takip ve izleme gerçekleştirilmiştir. Teknik takibin ilki Kasım 2020’de, sonuncusu ise 2021 Şubat ayında gerçekleşmiştir. Metin Gürcan’ın görüştüğü kişilerle ortam dinlemesi yapılmış olup, bu tapelerde gizli-çok gizli sayılabilecek hiçbir bilgi, belge alışverişi veya diyalog tespit edilmemiştir" diye konuştu.

Dosyada Metin Gürcan dışında şüphelinin olmadığının altını çizen Şahin, suçun tarafı olduğu iddia edilen diplomatlar hakkında ne adli, ne de idari bir adım atılmadığını söyledi. "Dışişleri Bakanlığı Metin Gürcan’ın görüştüğü hiçbir elçilik görevlisi hakkında diplomatik herhangi bir işlem yapmamıştır" diyen Şahin, "Hukukçu arkadaşlarımızla ifade ve sorgu tutanakları incelenmiş olup Metin Gürcan’ın aleyhinde askeri ve siyasi casusluk yaptığına dair en ufak bir delil dosyada tespit edilememiştir. Metin Gürcan’a atfedilen suç tipinin oluşabilmesi için casusluk suçunun özünü ihtiva eden gizli bir bilgi teminine yönelik en ufak bir saptama dosyada olmadığı gibi sorgu hakimliği de Gürcan hakkında tutuklama kararı verirken dosyasında olmayan gizli bilginin paylaşıldığından söz ederek tutuklama gerekçesi oluşturmuştur. Metin Gürcan’a atfedilen suçlamalar, akademik kimliğiyle açık kaynaklardan edindiği bilgilerle hazırlamış olduğu raporların telif bedeli karşılığında muhataplarına sunulmasıdır. Bu muhataplar arasında iki büyükelçilik yetkilisi de bulunmaktadır" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263