Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

İYİ Partili Ekrem Demir: Türk Çiftçisini Amerikan Şirketlerine Ezdiremeyeceksiniz

Konu ile ilgili olarak İYİ Parti Edrine İl başkanı Ekrem Demir'in yaptığı açıklama şu şekilde:

"LALAPAŞA'YA UKRAYNA'DAN 10 BİN TON İTHAL BUĞDAY" 

Geçtiğimiz hafta Tekirdağ limanına gelen buğday yüklü geminin Trakya’daki Toprak Mahsülleri Ofislerine (TMO) indirildiğini hatırlatan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, "İYİ Parti Lalapaşa İlçe Başkanımız Sayın Ercan Arda Beyle yaptığımız kısa bir çalışma ile Edirne Lalapaşa ilçesindeki TMO depolarına 10 bin ton buğday indiğini öğrendik. 
İthal buğdayın Ukrayna menşeli olduğu söyleniyor." dedi. 

Başkan Demir açıklamasının devamında, "Elbette iç piyasada ihtiyaca cevap veremiyorsak devlet tedbirini alacak. 
Ancak iki ay önce 260 Dolar/Ton fiyatından liman teslimi buğday alacakken, şimdi 332 Dolar/Ton alınması kimin işine yaradı?" diye sordu. 

"BÖYLE Mİ KENDİ KENDİNE YETEN ÜLKE OLACAKSIN?" 

İYİ Partili Demir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet ön gören bilgiye sahip olmalı.
Türk çiftçisini Cargill ve Bunge gibi Amerikan şirketlerine ezdirmeyeceksin! Kendi çiftçini desteklemelerle, verilen fiyatlarla finanse edeceksin. Yabancı ülkelerden ithal ettiğimiz buğdaya sıfır vergi uygulayarak 2.800 Türk Lirasına varan fiyat verirken kendi çiftçine 2.300 TL veriyorsun! Çiftçimize,köylümüze reva görülen sistem bu mudur? Böyle mi yerli çiftçiyi koruyacaksınız? Böyle mi kendine yeten ülke olacaksın?"

"İYİ PARTİ İKTİDARINDA KÖYLÜ VE ÇİFTÇİ MİLLETİN EFENDİSİ OLACAK"

İYİ Parti iktidarında çiftçinin kimseye ezdirilmeyeceğini, çifte standartın biteceğini, çiftçi ve köylünün milletin efendisi olacağının altını çizen Başkan Demir şu bilgileri verdi:

"2021 yılı için buğday hasatı başladıktan sonra açıklanan rakamlar;

Ekmeklik Buğday : 2.250 TL/Ton
Makarnalık Buğday : 2.450 TL/Ton
Arpa : 1.750 TL/Ton

Şimdiki güncel fiyatlar nedir?

Ekmeklik Buğday : 2.761 – 2.900  TL/Ton (Ortalama)
Makarnalık Buğday : 3.054 – 3.220 TL/Ton (Ortalama)
Arpa : 2.577 TL/Ton (Ortalama)

"FATURAYI ÇİFTÇİYE KESECEĞİNİZE AYNAYA BAKIN" 

AKP iktidarına yönelik eleştirilerine devam eden İYİ Partili Demir, “Ofis, çiftçinin kara gün dostudur.” yazısını hep görürüz ancak iktidarınız döneminde  “kara gün” dostu olduğunu hiç görmedik. Bu şekilde hububat piyasasını iktidar ve TMO yönetemezse “Ya ekmek 4 TL olacak ya da ekmek yapabilecek un bulamayacağız.” Bunun faturasını çiftçimize keseceğinize aynaya bakın mutlu olun.Bu fiyatları yakın zamanda tüketicimiz de hissedecektir. Allah milletimizin ve çiftçimizin her daim yanında olsun inşallah."ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263