Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Kartepe muhtarları Büyükakın ile buluştu

Kartepe’de muhtarlar ile buluşan Büyükakın, “Bundan sonra da halkımızla, muhtarlarla belli aralıklarla toplantılar yaparak sorunları yerinde tespit etmeye devam edeceğiz " dedi.

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde muhtar ve muhtar adaylarıyla bir araya geldi. Toplantıya AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Av. Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, muhtarlar ve muhtar adayları katıldı. Programda muhtar ve muhtar adaylarının sorularını yanıtlayan AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bizim kenti daha da geliştirmek için ana meselelerle uğraşmamız lazım. Kocaeli’ni geleceğin dünyasına hazırlayacağız. Bundan sonra da halkımızla, muhtarlarla belli aralıklarla toplantılar yaparak sorunları yerinde tespit etmeye devam edeceğiz " dedi.

BİRİNCİ İLÇE OLACAĞIZ
AK Parti Kartepe Belediye Başkan Adayı Mustafa Kocaman, geçmişte muhtarlara önemli hizmetler yapıldığını belirterek, bundan sonra destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Belediye Başkanı olduğunda muhtarlarla bizzat muhatap olacağını belirten Kocaman, “Muhtarlarımız eğer belediyeyi arıyorlarsa, o mahallede bir konu vardır ve ben o konuyu bilmek isterim. Daha önce ‘Bazı ilçelerimiz hizmetin en iyisini alıyor’ diye muhtarlarımız serzenişte bulunuyordu. Kartepe olarak diğer ilçelerin oy oranlarını yakalayarak, 24 Haziran’da o makası kapattık, 31 Mart’ta oy yüzdesinde rekor oy alarak birinci ilçe olacağız inşallah. Bu süreçte desteklerinizi esirgemeyeceğinize inanıyorum” dedi.

ÖNCE DİNLEDİ SONRA CEVAPLADI
AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, önce muhtarların konuşmasını dinledi, muhtarlardan gelen sorulara yanıt verdi. Muhtarların sorularını tek tek not alan Büyükakın, “Ben burada konuştuktan sonra gitmek yerine, sizin sorunlarınızı dinlemenin daha iyi olacağını düşündüm. Bundan sonra da halkımızla, muhtarlarla belli aralıklarla toplantılar yaparak sorunları yerinde tespit etmeye devam edeceğiz " dedi.

VATANDAŞI MAĞDUR ETTİRMEYİZ
Muhtarlardan toplu taşımayla ilgili gelen soruyu cevaplayan Büyükakın, “Toplu taşıma konusunda Genel Sekreter olduğum dönemde üzerinde çalıştık. Bu konuda hem toplu taşıma esnafının evine ekmek götürmesi, hem de vatandaşımız mutlu olması gerekiyor. Belde belediyeleri döneminde verilmiş hukuki haklar vardı, arkadaşlarımızla ortak bir yol bulmaya çalışacağız. Ancak vatandaşı mağdur eden toplu taşıma uygulamalarına da müsaade etmeyeceğiz” dedi.

TRAMVAY DEĞERLENDİRİLECEK
Önümüzdeki dönemde toplu taşıma konusunda raylı sistemlerle çözümler üreteceklerini de belirten Büyükakın “Tramvay hattında 12 bin yolcumuz vardı, 14 bin yolcuyla başlarız diye düşündük. Tramvayı başlattıktan 2 yıl sonra şu anda günde 40 bin yolcu taşınıyor. Bu şehrin çehresini değiştirdi, esnafın dönüşmesine yol açtı. Tramvay hattını bazı bölgelere uzaması da söz konusu. Yuvam Akarca ve Kocaeli Stadı’na giden bir hat olacak. Bu hat üzerinde bir makas bırakıp İstasyon Mahallesi’ne doğru bir hat yapma konusunda da henüz karar vermiş değiliz, araştırıp bakacağız, uygunsa yapacağız” ifadelerine yer verdi.

32 KM’LİK METRO PROJESİ
Toplu taşıma konusunda vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız. 2035 yılına kadar kentin ulaşım master planı üzerinde çalıştık. En önemli projelerimizden biri de Körfez’den başlayıp Cengiz Topel’de sona erecek 32 kilometrelik metro hattıdır. 7.5 milyar lirayı bulan proje Ulaştırma Bakanlığı tarafından onaylanmış, bir projedir. Bizim kentimizi geliştirmek için ana meselelerle uğraşmamız lazım. Kocaeli’ni geleceğin dünyasına hazırlayacağız” dedi.

KARTEPE’DE TURİZM İMKANLARI
Kartepe’nin aynı zamanda çok önemli bir turizm merkezi olduğunu da hatırlatan Büyükakın “Ekoturizm konusunda Kartepe’nin iyi avantajları var. Bu yeni bir trend, haftasonu gelen ziyaretçilerin günlük çiftlik işlerinde çalışarak stres atacakları bir turizm konsepti var. Bu kentte bu konsepti yerleştirdiğimizde, bacalarla kirlenmeyen, hem tarım hem turizmin yapıldığı bir ortam oluşabilir. Kartepe bölgesinde büyük takımların da kamp yapmasına elverişli bir otel yapılması da gündemimizde” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263