Öne Çıkanlar Bursa Kocaeli düzensiz göçmen Yalova Tekirdağ

Mehmet Emin Ekmen: "DEVA uzlaşı sağlayabilen tek parti”

BATMAN (İGFA) - Toplantının açılış konuşmasını yapan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’da her kesimden partimize yönelik ciddi bir ilgi ve alaka var. Önümüzdeki süreçte de masa başında değil sahada olmaya, vatandaşlarımızı dinlemeye, çözüm önerilerimizi paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

DEVA, UZLAŞI SAĞLAYABİLEN TEK PARTİ

Toplantıda hemşerileriyle hasret gidermek istediğini belirten Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ise Türkiye gündemini değerlendirerek “Sayısız il ve ilçeye geziler düzenledik, esnaflarla, STK’larla bir araya geldik. Gördüğümüz genel manzara, iktidarın çözüm üretme yeteneğinin artık kalmadığıdır. Mevcut süreçte tüm parti seçmelerinden önemli teveccüh gören DEVA Partisi, tüm tarafların üzerinde uzlaşı sağlayabileceği tek partidir. Yoksulluk intiharlarının yaşandığı, salgının yeniden zirve yaptığı, eğitimde hızla çözümsüz bir yola sürüklendiğimiz, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerden çok daha az bir asgari ücretle vatandaşlarımızı çaresiz bıraktığımız bir dönemde iktidarın yaptığı tek şey gündem değiştirmek için genellikle içi boş ve manasız tartışmaları yeniden açmaktır” dedi.

TÜM SEÇMENE KAPIMIZ AÇIK

Tüm partiler ile diyaloga hazır olduklarını ifade eden Ekmen, “Biz ev genci diye tabir edilen ve ne okulda, ne işte olan bir kayıp neslin ortadan kalkması için, her gün darp-şiddet olayları ile uyanmamak için, Merkez Bankası’nın sıfırı tüketip, hızla borçlanmasını ve yarınlarımızı teminat altına almasını seyretmemek için bu partiyi kurduk. Şu anda 42 ilde ve 300’ün üzerindeki ilçede kongremizi tamamladık. Haziran ayına doğru tüm il ve ilçelerde teşkilatlarımız hazır olacak. Amacımız müreffeh yarınları inşa etmek üzere var gücümüzle doğrudan, haktan yana olmaktır. Tüm seçmene, siyasi partilere kapımız açık. Sefaleti, israfı, eğitimdeki sistemsizliği, adaletteki hızla çöküşü konuşmayalım diye gündemi değiştirmek için bu sefer de yeni anayasayı kullanıyor. Mevcut anayasaya uymayan bir iktidar, yeni anayasa yapmak için neden uğraşıyor? Yine uymayacakları bir anayasayı yapmak için neden bu ülkenin enerjisini harcıyorlar. Son 5 yılda ülkemiz ekonomik, adalet ve özgürlük krizi ile boğuşuyor” dedi.

PATRONLARI DEĞİL HALKI DİNLEYİN

 İktidarın yargı reformu için sık sık patronlarla görüşmesini eleştiren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “İktidar sıklıkla yargı reformu söylemi sonrasında büyük patronlarla bir araya gelip, ne istediklerini soruyor. Bu insanların zaten bir sorunu yok ki? İstedikleri her şey sabaha gerçekleşmiş oluyor zaten. Siz önce gelip KHK’ların derdini sorun, başıma birşey gelir mi diye bir Twit atamayan gençlere sorun, birkaç kuruş ucuza ekmek, patates kuyruklarında saatlerce bekleyen insanlara sorun, işten atılanlara sorun, mahkemelerde yıllardır adalet bekleyen milyonlara sorun, Türkiye’ye yatırım yapmaktan vazgeçen yabancı yatırımcılara sorun” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263