Öne Çıkanlar çorlu EMITT gençlik merkezi Şahin Lalapaşa

Meral Akşener: Türkiye beş yılda kendi kendine yeten ülke haline gelir

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Aksaray'da yaptığı konuşmada, ''Türkiye’nin kaynakları var, yetişmiş insan nüfusu var. Beş yılda, tarım ürünleri ve et ithal eder bir ülkeden, her şeyini yetiştiren, üreten, kendi kendine yeten bir ülke haline gelir. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarından temel farkımız, bu millet çalışkandır, üretkendir, bu gençler, dünyadaki yaşıtlarıyla yarışır kabiliyettedir. Biz milletimize güveniyoruz’’ diye konuştu.

İYİ Parti Lideri ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin Aksaray'da 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka seslendi. Son dönemlerde programlarının engellenmeye çalışıldığını belirten Akşener, Aksaray'daki bir polis müdürüne de tepki gösterdi. Akşener, şöyle konuştu:

''Son zamanlarda özellikle benim programlarına yönelik, devlet bürokrasisinden son derece çirkin hadiselerle karşı karşıyayız. 24'ünde gereğini yapacaksınız. Öncelikle şunu söyleyeyim; Aksaray Valisi'ni buradan uyarıyorum, bir polis müdürü Meral Akşener'i HDP ile yan yana koyamaz. Böyle bir terbiyesizliğe izin veremem. Ben bu ülkenin eski İçişleri Bakanıyım. Bu hadsiz müdürü hiç unutmayacağım. Bu bayrağın içinde, bu kırmızının içinde benim şehit amcamın kanı var. Dolayısıyla dün hendekler kazılırken, o polis müdürü kalkıp da bugün iktidarda bulananlara diyebilmiş mi ki, 'Bu hendeklerin kazılması yanlıştır. Bunu yapmayın. Bu kanunsuz talimat demiş mi?' Kafasını çevirmiştir. O hendekler açılırken Sayın Erdoğan, 'Sadece buna ben talimat verdim; valiler kafasını çevirecek, PKK'ya herhangi bir operasyon yapmayacaklar' diye televizyondan söylemedi mi? Sonra ne oldu? Hendekler kapatıldı, kınalı kuzular şehit oldu. Bu fare yürekli adamı hiç unutmayacağım."

Akşener, sözlerinin devamında, "Barzani'nin bir yıl evvel Ankara'da bayrağını asanlar milli; Meral Akşener gayri milli mi? Hadi oradan edepsiz, hadi oradan hadsiz. Peki Barzani'nin kafasındakileri silkeleyip megri megri ağlayanlar yerli ve milli; ben ve partim gayri milli öyle mi? Hadi oradan hadsiz, hadi oradan terbiyesiz. Valiyi uyarıyorum. Bu devran döner. Sonra Sayın Erdoğan'a da güvenenleri uyarayım. Sayın Erdoğan, Mavi Marmara'da olduğu gibi bu hadsiz ve terbiyesiz müdürü dımdızlak ortada bırakır. Hesap vakti geldiğinde, Mavi Marmara'ya binenlere, şehit olanlara dediği gibi 'Binerken bana mı sordunuz?' der ve hepsini dımdızlak ortada bırakır. Onun için devletin bürokratı, devletin bürokratı olmalıdır. Sarayın halayı olacaklardan, vallahi hesap soracağım, billahi hesap soracağım. Devlet sisteminin içine tükürdünüz. Böyle bir şey olabilir mi? Bir zamanlar vardı. Onları tarih şerefsiz olarak yazıyor ama direnenleri kahraman yazıyor" ifadelerini kullandı.

'BAŞIMI ÖNE EĞDİREBİLDİNİZ Mİ?'

OHAL döneminde seçime gidildiğine dikkat çeken Akşener, ''OHAL döneminde seçime gidiyoruz. İYİ Parti olmasıydı, İYİ Parti'yi siz kurdurmasaydınız, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i, 'Cumhurbaşkanı adayı ol' deyip imzalarınızla aday etmeseydiniz, bugün ne konuşulacaktı biliyor musunuz? Sayın Erdoğan'ın kaç oyla birinci turda geçeceği konuşulacaktı. Elbette bana kızacaklar, elbette bana düşman olacaklar ama vız gelir tırıs gider. Bu yolculuğun başından beri elektriğimizi kestiler. Gemerek mahkemeleriyle canımıza okudular. Göçertebildiniz mi, başımı öne eğebildiniz mi? Vız geldi, tırıs gitti'' dedi.

'14 MİLYAR NEREDE, 36 MİLYAR NEREDE?'

Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Meral Akşener, pancar kotasını kaldıracağını belirterek, göreve geldiğinde şeker fabrikalarının satışını iptal edeceğini söyledi. 2018 yılı bütçesinde tarıma 14 milyar ayrıldığını kaydeden Akşener, ''Size 36 milyar ayrılması lazımdı. Elektriğin, mazotun, yemin düşük olması lazımdı. Hayvan üretimlerinin faizlerinin olmaması lazımdı. Şimdi 14 milyar Türk Lirası nerede, 36 milyar nerede?'' diye konuştu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) bir yıllık bütçesinin 36 milyar olduğunu belirten Akşener, şunları söyledi:

''TİKA'nın bir yılda harcadığı 36 milyar lira. Aksaraylı çiftçinin hakkını TİKA'ya koymuşlar. TİKA ne yapmış biliyor musunuz? Ekvador'dan bir şehirde deniz temizlemiş, Kolombiya'da bir şehirde okul yaptı, Sudan'da bir adayı restore ediyor. Ecdat yadigârları, bütün bize miras kalanlar yıkılıyor, dökülüyor. TİKA'mız dünyanın her tarafına ulufe dağıtıyor. Kimin parasını; Aksaraylı çiftçinin parasını. TİKA'nın bir yılda harcadığı parayla; 2 bin 267 tekstil fabrikası yapılıp, 150 bin kişiye iş verilebiliyor, 88 şeker fabrikası yapılıyor, 24 milyon küçükbaş hayvan hibe olarak parasız çiftçiye verilebiliyor. 426 bin adet sıfır kilometre traktör, çiftçiye hibe olarak verilebiliyor. Mazotu 2 liradan kullanabiliyorsunuz. Siz mazotu 6 liradan kullanın, TİKA gitsin Kolombiya'da okul yapsın. Bir taşla iki kuş. Bir yandan yandaş, müteahhit zengin et, bir taraftan da ulufe dağıt. Bu düzen değişecek.''

NEVŞEHİR'DE KONUŞTU: DEVLET, GENÇLERE İŞ VERMEK ZORUNDA

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Nevşehir'de yaptığı mitingde  24 Haziran’daki seçimlerde Cumhurbaşkanı olursa yolsuzlukları ve rüşveti önleyeceğini, fabrikalar açacağını belirterek, ‘’Bir devlet, gençlere iş vermek zorunda. Yolsuzluk ve rüşveti önleyeceğim, ben bu paralarla fabrikalar yapacağım ve gençlerimize iş vereceğim. İş veremediğim gençlerimize de aylık 500 TL para vereceğim. Mezun ettikleri öğrencilere iş veremiyorlar. Bu bozuk sistemi düzelteceğiz’’ dedi.

Mesai gününde ve aralıklarla yağan yağmur altında miting için gelenlere seslenen Akşener, ‘’Bu şartlara rağmen buraya geldiğiniz için ben kendimde vebal görüyorum. Haklarınızı helal ediniz’’ diye konuştu. Akşener, konuşmasına, ‘’Her şey bu kadar iyiyse neden apar topar seçim yapıyorsunuz? Her şey kötüyse, seni neden yine seçelim?’’ diye sorarak başladı. Dün Sultanahmet Meydanı’nda ‘Halk Arenası’ isimli bir program yapacağını, ancak Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) son anda iptal ettiğini söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

‘’Bütün izinleri alınmıştı, ama YSK iptal etti. Ben tarihçiyim. Sultanahmet Mitingi’ni Halide Edip Adıvar, İstanbul, İngiliz işgali altındayken yapmıştı. Ben de orada miting yapacaktım. Milli ve yerli olduğunu söyleyenler, bu mitingi engellediler. Pervin Buldan’ından, Can Dündar’ına kadar bana saldırıyor. Buna karşı 4 televizyon programı yaptım. Bütün projelerimi açıklıyorum, kaynak nerede diyorlar. Ben kaynağı açıklıyorum, bunda sorun yok. Biz israfı önleyeceğiz, yolsuzlukları ve rüşveti önleyeceğiz. Dolayısıyla gençlerimize iş, yaşlılarımıza rahatlayacakları bir imkan, emeklilerimize iki bayram da bin 500 TL ikramiye verilmesi, kredi kartları borçlarının silinmesi, bunlar benim yapacaklarımın bir kısmı. Bunların para vermeye niyetleri yok. TİKA diye bir kurum var, buradan pek çok harcama yapmışlar. Tam 36 milyar TL harcamışlar. Nevşehirli kardeşlerim çiftçilikle geçiniyor. Size teşvik vermeleri gerekir. Bu teşviklerin tutarı da 36 milyar TL’yi buluyor. Size ayırdıkları teşvik ise 16 milyar TL. Bu harcanan 36 milyar TL ile 24 milyon koyun alınıyor, onlarca şeker fabrikası yapılabiliyor. Bir devlet, gençlere iş vermek zorunda. Ben bu paralarla fabrikalar yapacağım ve gençlerimize iş vereceğim. İş veremediğim gençlerimize de aylık 500 TL para vereceğim. Mezun ettikleri öğrencilere iş veremiyorlar. Bu bozuk sistemi düzelteceğiz. Atanamayan öğretmenlerin atamasını yapacağız. İyi okul- kötü okul, iyi öğrenci-kötü öğrenci ayrımını kaldıracağız. Nevşehir inci gibi bir şehir, dolayısıyla Nevşehir’in turizmine farklı bakacağız ve gelirini artıracağız.’’

'TÜRKİYE, BEŞ YILDA KENDİ KENDİNE YETEN ÜLKE HALİNE GELİR'’

Türkiye’de mazotun pahalı olduğunu, hayvan, tarım ürünleri, saman ithal eden bir ülke haline geldiğini söyleyen Akşener, ‘’Önceden ben zannediyordum ki, bunlar, bunları bilmedikleri için ithal ediyorlar. Ama şimdi inanıyorum ki, bunlar bütün bunları bilerek yapıyorlar. Geleceğin savaşları su ve gıda üzerine olacak. Etin dışarıdan ithal edildiği bir Türkiye’de üretim yoksa, sanayi ve tarım üretimi yoksa, borçlarla bir yere kadar dayanırsın, sonra başlarsın faiz lobisi demeye. Türkiye’nin kaynakları var, yetişmiş insan nüfusu var. Beş yılda, tarım ürünleri ve et ithal eder bir ülkeden, her şeyini yetiştiren, üreten, kendi kendine yeten bir ülke haline gelir. Sayın Erdoğan ve arkadaşlarından temel farkımız, bu millet çalışkandır, üretkendir, bu gençler, dünyadaki yaşıtlarıyla yarışır kabiliyettedir. Biz milletimize güveniyoruz’’ diye konuştu.

'TRT’Yİ SATIYORUM'

Cumhurbaşkanı seçildiğinde, ilk iş olarak Suriyelileri ülkelerinde huzur ortamını sağladıktan sonra ülkelerine göndereceğini ve böylece ikametleri için harcanan paradan tasarruf edileceğini ifade eden Meral Akşener, ‘’TİKA’nın Kolombiya’da, Sudan’ın bilmem ne adasında ne işi var? Burada o 36 milyar TL ile okullar aç kardeşim. Yılda 2,5 milyar TL cebimizden para gidiyor. MİT’in bütçesi 2,3 milyar TL. TRT’ye bizim cebimizden 2,5 milyar TL çıkıyor. Ben TRT’yi satıyorum kardeşim. İzlenmeyen birçok diziye milyarlar ödediler, bir sürü ahmağı zengin ettiler, onların cebini doldurdular. İzlemediğimiz diziler için bolca paralar harcadılar. Bu dizilere ödenen paraları da keseceğim. Bu vatanın evlatları sınırda terörün olduğu yerlerde can veriyor, kan veriyor. Bütün bunların düzeltilmesi için, gençlerimizin başı dik, iş sahibi olarak, evlilik düşünmesi için, İYİ Parti ve kadroları bu ülkeyi yönetmeye hazırdır. Üreten bir ekonomi için, pancar kotasını kaldırmak için, Nevşehir’i iyi bir turizm şehri yapmak için İYİ Parti hazırdır. İYİ Parti olarak Nevşehirli adaylarımızı size emanet ediyorum. Kendimi de size emanet ediyorum’’ dedi. Akşener, konuşmasının ardından partililerle birlikte fotoğraf çektirdi ve seçim otobüsüyle Nevşehir’den ayrıldı.
 

AKŞENER, NİĞDE'DE KONUŞTU

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Niğde'de Valilik Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Televizyoncu Uğur Dündar ile Sultanahmet'te bir program yapmak istediğini belirten Akşener, "Fatih İlçe Seçim Kurulu iptal etti. Normal şartlarda o iptali yedirirdim ama hadi dedik, Uğur Dündar'ı zora sokmayalım. Hadi bir daha çalıyı dolaşalım, hadi nasıl olsa seçime 1 hafta kaldı, arıza çıkarmayalım. Bugün Aksaray'a gittik, emniyet müdürü, 'İYİ Parti ve Meral Akşener'in Türk bayrağından uzakta olduğunu ve HDP ile gizli bir işbirliği yaptığını iddia ediyor bizim arkadaşlarımıza. Şimdi bakın, bürokrasiye hatırlatıyorum, devletin bürokratı olun" dedi.

ERDOĞAN'A HELİKOPTER TEPKİSİ

Türkiye'nin 453 milyar dolar borç aldığını öne süren Meral Akşener, şunları söyledi:

"Erdoğan Niğde'ye geldi. Havaalanı olmadığı için helikopterle geldi. 24 saatte burada bir helikopter pisti yapıldı. Şimdi orası bozulacak, 2 milyon Türk lirasına çıktı. Orası bozulacak, üzerine AVM yapılacak. Haram zıkkım olsun be. Ben çıktım bugün İstanbul'dan yola, Aksaray'a geldim. Oradan Nevşehir'e, şimdi Niğde'deyim oradan Ankara'ya gideceğim. Karayoluyla geldim, incilerim mi döküldü? Hayır. Siz de aynı şekilde seyahat ediyorsunuz, ne olmuş? Bu paralar israfa gömüldü. Şehir hastaneleri yapıldı, müşteri garantili yani Erdoğan diyor ki, 'Şehir hastanelerinin müşterisi artacak inşallah' Size 'hastalanın bakalım, müşterisiniz neticede' demeye getiriyor. Köprü yapıldı İstanbul'da, havaalanı yapılıyor, müşteri garantili. Tüp geçit yapıldı müşteri garantili. Niğde'de İstanbul'daki tüp geçitten geçmeyen vardır ama parasını hepiniz ödemeye devam ediyorsunuz. Biz de diyoruz ki Niğde'nin gencine devlet iş vermek zorundadır. Dolayısıyla her yıl 50 milyar dolarlık sanayi yatırımı yapacağım ben ve gencime istihdam yaratacağım."

Akşener, konuşmasının ardından partisinin milletvekili adaylarıyla kürsüye çıkan bir çocuk, "Okullarımızda andımızı geri getirir misin?" diye sordu ve seçim kampanyası için kumbarasını Akşener'e verdi. Daha sonra milletvekili adaylarını vatandaşlara tanıtan Akşener, oy istedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263