Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

"Şartları taşıyan herkes gelip AK Parti'nin aday adayı olabilir”

Son kabine gibi siyaset dışı isimleri yerel seçimlerde aday olarak görevlendirilmesi konusunda gazetemize özel açıklama yapan Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, “AK Parti'de kişilere 'bu güne kadar sen partide yoktun aday olamazsın' denilmez” dedi.

Son dönem kabinede dikkat çeken aktif siyaset hayatının dışından isimlerin bakan olarak görevlendirilmesi gibi parti dışından isimlerin yerel yönetimlerde aday gösterilme durumunu gazetemize değerlendiren Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy,  “AK Parti bu güne kadar sen partide yoktun aday olamazsın demez. Dışarıdan gelen biri anketlerde iyi çıkmışsa, biz bunu neden aday göstermeyelim. Bugüne kadar teşkilatlarda bir mesaisi olmamış ancak halk arasında sevilen sayılan parti oyununun üzerine oy koyabilecek kişiler aday gösterilebilir” cümlelerini kullandı.

HERKES GELİP ADAY ADAYI OLABİLİR

“Yeni bir sisteme gittik. Cumhurbaşkanı hükümet sistemi ile kıyaslayabileceğimiz şuan bir sistem yok. Bir önceki kabine ile yeni kabineyi karşılaştırırsak yanlış yapmış oluruz o ayrı bu ayrı. Cumhurbaşkanlık sisteminin ruhu bunu gerektirir. Vekillerden bakan olacaklar istifa etti bildiğiniz gibi sistem bunu gerektiriyordu, öncekilerle karşılaştırırsak yanlış yapmış oluruz. Şartlar belli anayasada kanunlar yazıyor bu şartları taşıyan herkes gelip AK Parti'nin aday adayı olabilir”

Kaynak: www.bugunkocaeli.com.tr

Anahtar Kelimeler:
Abdullah Eryarsoy

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263