Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Ziya Topal: Kocaeli'ni tarımın başkenti yapacağız

DSP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Topal düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı. 

 

DSP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Topal düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı. 

DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu'nun Gebze'den yoldaş Ziya Topal'ı aday çıkarttığını onun için Gebze'nin desteğini beklediğini belirten Topal şunları söyledi:

Bilindiği gibi Kocaeli sanayinin başkenti, biz Kocaeli'ni tarımın başkenti yapacağız. Öncelikle önümüzdeki mahalli idareler seçiminde ne ezen ne ezilen, insanca hakça bir düzen için yola çıktık. 15 yıldır üven evlat muamelesi gören, Kocaeli'de Batı Yakası diye adlandırılan Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası beldelerinin ve ilçelerinin haklarını koruyarak insanca bir kent olması umudu ile yola çıktık.

Batı taklitçiliği değil Türk insanının karakterine, doğal zenginliklerine, binlerce yıllık Anadolu'nun kültürüne uygun bir yön oluşturmak için kendimiz bu yolda aday olarak açıkladık. 

Bizim proje adı altında Cumhuriyet Kent Umudum adı altında 10 ana başlık altında toplamış olduğumuz seçim bildirgemiz var. 

Şunu net olarak söylemek istiyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bugün ki mevcut durumu ile maalesef yapabileceğimiz yatırım olarak fazla bir şey yok. O zaman niye aday çıktınız diye soracaksınız. Biz 10 ana başlıkla Kocaeli'yi başta Sevgi Kent olmak üzere 10 maddelik Teknokent ile sonuçlandıracağız. 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR'NİN BÜTÇESİ 3 MİLYAR  400 MİLYON LİRA, SIRF FAİZ GİDERİ 379 MİLYON LİRA
 

Ama şunu bilelim Kocaeli Büyükşehir'in bütçesi 3 milyar 400 milyon lira. 12 ilçeye yatırım yapma amacıyla ve büyükşehir giderlerini karşılamak amacıyla yapılan bütçe. Ne kadar acıdır ki Kocaeli'nin 2019 faiz gideri 379 milyon lira. Bunları internet sitesinden görebilirsiniz. 

HESABI YAPILMAYAN AFAKİ PROJELER

Ne kadar acıdır ki Gebze'nin bütçesi de 400 milyon lira. Yani bir Gebze Belediyesi'nin bütçesi kadar faiz ödeniyor ve birileri hala bu işlerin düzgün gittiğini söylüyor ve o birileri afaki, hesabı yapılmayan projeler sunuyor. 

Öncelikle faiz borcunu istikrarlı bir hale getirip sıfırlamamız gerekiyor ki her yıl Gebze bütçesi kadar bir bütçeyi vatandaşa hizmet olarak götürelim. 

Tabi bu işi nasıl yapacağız? Sevgi Kenti dedik. Sevgi Kenti derken dürüst insan, temiz toplum, insan haklarına dayalı, insancıl, sevgi odaklı kentler. Yani biz halk olarak, toplum olarak bir birimiz sevemezsek hiç bir şey yapamayız. 

Kentte toplanan vergilerin birilerine peşkeş çekilmemesi lazım. Eğer paranız yoksa, yatırım yapabilirliğiniz yoksa bu kentin parasını faize veremezsiniz. Şu anda o kadar uçuk projeler var ki bazı arkadaşların elinde Bu projelerin birini bile yapamazlar. Uçmanın anlamı yok.

KOCAELİ'YE KÖY KENT PROJESİ

Kocaeli kendi kendine yeten bir kent. Rahmetli Bülent Eceviti'nin söylediği Köy Kent projesi adı altında Kocaeli'de farklı oluşumlara giderek 269 köyümüzde tarıma yönelik, seracılığa yönelik projelerimiz var. 269 köyün yaklaşık 160'nda çok rahat seracılık yapılıyor şu anda. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 6-7 adet şirketi var. Bu şirketlerin ne iş yaptığını bilemiyoruz. Eğer her köye birer kalkınma kooperatifi kurar ve köylünün ürününü Kocaeli Büyükşehir olarak alır ve bunu yanıbaşımızdaki 20 milyon nüfuslu İstanbul'a ucuz ve kaliteli olarak satabiliriz.

BİZİ İSRAİL'İN TOHUMUNA MUHTAÇ ETTİLER

Bir büyük sıkıntı da Türkiye Cumhuriyeti tohum üretemiyor. Bu ülkeyi bu noktaya sokanlar, bizi İsrail'in tohumuna muhtaç eden arkadaşlar bugün hala daha çıkmış oy istiyorlar. Ben Kocaeli'nin köylerinde seracılık yaptıracağım ama tohumu nerden alacağım. Onu da bir şekilde aşmak, devrim yapmak zorundayız. Aksi takdirde 3 yıl sonra ne domatesi, ne salatalığı, ne patatesi, ne soğanı hiç birini bulamayacağız. Kocaeli'nin bütün köylerini mahalle yaptılar, tarımı bitirdiler. Biz bu mahalleleri tekrar köy yapacağız.

GENİŞ KATILIM

Ziya Topal'ın basın toplantısına DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Kocaeli İl Örgüt Başkanı Acar Çakır, Gebze Belediye Başkan Adayı Çetin Töngel, Çayırova İlçe Başkanı Beysafa Yılmaz, Çayırova Belediye Başkan Adayı Hasan Yıldız, Dilovası Belediye Başkan Adayı Hakan Ercan katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263