banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Basketbol: FIBA Erkekler Avrupa Kupası


İZMİR (AA) - Basketbolda FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Türk temsilcileri Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol ve Pınar Karşıyaka, gruptan çıkma şansını son haftaya bıraktı.

İlk turda 8 grupta 32 takımın yer aldığı organizasyonda gruplarını ilk 2 sırada tamamlayacak 16 ekip, ikinci turda 4 gruba ayrılacak. İlk tur müsabakalarının tamamlanmasına 1 hafta kala ikinci tura yükselecek 16 ekipten 10'u belli oldu.

A Grubu'nda, ZZ Leiden (Hollanda), B Grubu'nda Balkan (Bulgaristan), E Grubu'nda Bakken Bears (Danimarka) ile Z Mobile Priştine (Kosova), F Grubu'nda Alba Fehervar (Macaristan) ve Pallacanestro Varese (İtalya), G Grubu'unda Lukoil Levski (Bulgaristan) ile Kataja Basket (Finlandiya) ve H Grubu'nda Szolnoki Olaj (Macaristan) ile Dinamo Sassari (İtalya) ikinci tura yükselmeyi garantiledi.

D Grubu mücadelesinde Çekya'dan BK JIP Pardubice'i 129-91 mağlup eden Rus ekibi Avtodor Saratov organizasyonda bir maçta en fazla sayı atan takım oldu. Bu alandaki rekor 2015-2016 sezonunda 121 sayı atan Çekya temsilcisi CEZ Nymburk'a aitti.


- Türk takımları


Türkiye'den 3 takımın katıldığı organizasyonda A Grubu'nda yer alan Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol ile C Grubu'nda bulunan Pınar Karşıyaka gruptan çıkma şanslarını son haftaya taşıdı. Pınar Karşıyaka ile aynı grupta yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ise gruptan çıkma şans bulunmuyor.

A Grubu'nda dün Almanya temsilcisi s.Oliver'i 80-60 mağlup eden Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol'un gruptan çıkması için Romanya ekibi CSM CSU Oradea'yı yenip, s.Oliver'in konuk edeceği Hollanda ekibi ZZ Leiden'e yenilmesi gerekiyor.

Son hafta C Grubu'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek Pınar Karşıyaka, rakibini mağlup ettiği takdirde ikinci tura kalacak. Yeşil-kırmızılı ekibin alınacak sonuçlara göre gruptan lider çıkma ihtimali de bulunuyor.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263