banner281
Öne Çıkanlar eğitim desteği Yüksek Lisans Sakaryaspor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu Kasımpaşa

Geleneksel Okçuluk Yarışması ve 2. Kabza Alma Töreni

Ümraniye'de, Geleneksel Okçuluk Yarışması ve 2. Kabza Alma Töreni, Hekimbaşı Av Köşkü'nde yapıldı.Ümraniye Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, ata sporu olan okçuluğun gelecek nesillere sevdirilmesi ve bu alanda başarılı sporcular yetiştirmek amacıyla düzenlenen Ümraniye Belediyesi Okçuluk Kursu'nun Geleneksel Okçuluk Yarışması ve Kabza Alma Töreni'ne Belediye Başkanı Hasan Can, İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Murat Çakır, muhtarlar, belediye birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Gün boyunca erkek, kadın, çocuk ve paralimpik olmak üzere 4 kategoride yarışların yapıldığı törende, her kategoriden dereceye giren ilk üç kişiye kupa, madalya, tirikeş ve ok verildi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can törende yaptığı konuşmada, sporun öneminden bahsederek okçuluk hakkında bilgi verdi.

Can, "Gelenek, görenek, örf ve adetler kültürün en önemli unsurudur. Okçuluk, Peygamber Efendimizin tavsiyelerine nail olmuş bir spor dalıdır. Biz de Ümraniye Belediyesi olarak okçuluk geleneğimizi devam ettiriyoruz. Yarışmalara katılan tüm sporcu kardeşlerimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerine kullandı.

Tören sonunda katılımcılara Özbek pilavı ikram edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263