Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Kırkpınar Ağası kent girişinde karşılandı

 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri kapsamında düzenlenen törenle, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i kent girişinde karşıladı.

Başkan Gürkan'ın yanı sıra aralarında, siyasetçiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve eski Kırkpınar ağalarının da bulunduğu kortej, ağayı karşılamak üzere belediye önünden davul ve zurnayla Talatpaşa Asfaltı'na kadar yürüdü.

Şehirde konakladığı otelden yaya olarak hareket eden Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'le buluşan başkan Gürkan, Selim'e çiçek verdi. İki altın kemerli ağaya üçüncü altın kemeri takan Başkan Gürkan, ağalığın Kırkpınar'ın olmazsa olmaz dört unsunu arasında yer aldığını vurguladı.

Bu unsurların en başında pehlivanın geldiğini anlatan Gürkan, "Yağlı güreş, Kırkpınar'sız olmaz. Pehlivanlarımızı cesaretlendiren aşka, şevke getiren, cenk havası çalan davul zurna ekibimiz de bu unsurlardan biridir. Diğeri de Hazreti Hamza'dan beri bu geleneği sürdüren pehlivanlarımızı dualayarak, salavatlayarak er meydanına, Kırkpınar çayırına salan cazgırlarımızdır. Yine en önemlisi de Kırkpınar'daki davul zurnayı, cazgırı birleştiren ve şahsında kişiliğinde yağlı güreşi temsil eden ağadır." diye konuştu.

Bugüne kadar Kırkpınar'a hizmet etmiş tüm ağalara teşekkür eden Recep Gürkan, şunları kaydetti:

"Kırkpınar tarihinde ilk defa bir ağa iki altın kemeri almaya hak kazandı. O da ağamız, sevgili kardeşim Seyfettin Selim'dir. Kutluyorum kendisini. 657. Kırkpınar'ın güreşlerinin açılış gününde, bir ilki yaşıyoruz. Şimdi Kırkpınar Ağası iki altın kemerli tek ağası Seyfettin Selim'e 657. Kırkpınar'ın altın kemerini takarken, sizlerin de gördüğü gibi göğsüne bir şeref madalyası olarak üçüncü altın kemeri takıyorum. İnşallah üçüncü altın kemeri ebediyen almak Seyfettin Selim kardeşime nasip olur. Hayırlı uğurlu olsun."

Ağanın da katıldığı korteji, belediye binası önünde Edirne Valisi Günay Özdemir karşıladı ve Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüş devam etti. Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Korteje katılanlar Pehlivan Mezarlığı'nda dua etti. 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmi açılışı, bu akşam Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263