banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

TFF Antrenör Gelişim Semineri tamamlandı

TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü tarafından, antrenör eğitimlerini destekleyecek şekilde organize edilen gelişim seminerlerinin ilki tamamlandı.

İSTANBUL (İGFA) - TFF'nin Riva'daki merkezinde 10-14 Ocak tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte, Antrenör Eğitim Danışmanı Bernhard Peters ve U21 Millî Takım Yardımcı Antrenörü Levent Sürme katılımcılara çeşitli konularda sunumlar yaptı.

Katılımcılar arasında gerçekleştirilen grup çalışmaları ve fikir alışverişi sayesinde de interaktif bir öğrenme ortamıyla teorik bilgilerin pekiştirilmesi sağlandı.

Seminerde "Çağdaş Antrenörün Profili", "Liderlik, Liderin Vasıfları ve Liderden Beklentiler", "Saha İçi ve Saha Dışı Yönetim Anlayışı", "Modern Futbolda Teknik Heyet Modelleri", "Etkili Antrenman Metotları" gibi konular işlendi.

Oturumlarda teorik eğitimlerini alan katılımcılar, Riva'da kamp yapan U16 Millî Takımı ile idman sahasında pratik çalışmalar yapma olanağı da buldu.

Seminerin açılış günü etkinliklerini Millî Takımlardan Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, A Millî Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yardımcıları Kenan Koçak ve Jan-Moritz Lichte ve TFF Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin de takip ederken, tüm oturumlar ve saha çalışmaları da Ümit Millî Takım Teknik Direktörü Tolunay Kafkas nezaretinde gerçekleştirildi.

TFF Antrenör Gelişim Semineri'ne Tuncay Şanlı, Mehmet Aurélio, Sabri Sarıoğlu, Volkan Arslan, Sinan Kaloğlu, Yalçın Ayhan, Ali Güneş, Barış Özbek, Orhan Şam, Farat Toku, Hayati Köse ve Selçuk Erdoğan katıldı.

Millî Takımlardan Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, antrenör eğitiminin önemine dikkat çektiğini söylerken, "Antrenörlük öylesine ciddi bir meslek ki eğitiminizi tamamlayıp lisans aldığınızda öğrenme süreciniz sonlanmış olmuyor. Kendinizi sürekli güncel tutmanız gerekiyor. Futbolu yeni bırakmış isimlere, altyapı futbolu alanında çalışmaya istekli, ancak aktif görevleri olmayan camiamızdaki antrenörlere öncelik tanıdık ve kendilerini seminere davet ettik." Nasıl millî futbolcularımıza "Bizim Çocuklar" diyorsak, bu antrenörlerimize de "Bizim Hocalar" diyebiliriz" açıklamasında bulundu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263