banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası

KOCAELİ (AA) - Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde başladı.

Kartepe Motosiklet Spor Kulübünün öncülüğünde Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Maşukiye parkurunda düzenlenen şampiyonaya 147 sporcu katılıyor.

Kartepe Motosiklet Spor Kulübü Başkanı Mevlüt Kolay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartepe ilçesinin tanıtımı için bu tür organizasyonlara önem verdiklerini söyledi.

Şampiyonaya sporcu katılım sayısının yüksek olduğunu belirten Kolay, "Türkiye'de bu sporu yapan hemen hemen tüm sporcular burada diyebiliriz. Kartepe Belediyesinin destekleriyle yarışları bu parkurda ilk defa yapıyoruz. Belediyenin bize tahsis ettiği bu alanı motor sporlarına kazandırmak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kolay, sıralama turlarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Sıralama turundan sonra buradaki sporcuların aynı zamanda 22 kilometrelik Kartepe'de bir ara etabı, 7,8 kilometre de enduro test etabı var. Ekstrem etapla beraber 3'lü parkur oluyor. Bunu bir sporcu 1,5 saat içinde yapıp bitirecek. Üç tur üzerinden koşulan bu parkur, sporcunun 90 kilometre yapmasını öngörüyor." diye konuştu.

Organizasyon yarın yapılacak final yarışlarıyla sona erecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263