Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

BALIKESİR (AA) - "Türkiye Yağlı Güreş Kurultayı", Türkiye Güreş Federasyonu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanlığı ve Karesi Belediyesi iş birliğiyle Balıkesir'de yapılacak.

Kurultayla, geleneksel Türk yağlı güreşlerinin yıl içinde yapılacak organizasyonlar ile yağlı güreş unsurlarının değerlendirilmesi ve yağlı güreşe dair stratejilerin belirlenmesi planlanıyor. Ayrıca kurultayda alınacak kararlarla geleneksel Türk yağlı güreşinin geliştirilerek geleceğe aktarılması amaçlanıyor.

Etkinliğe 360 hakem, 17 başpehlivan, 36 cazgır, 25 yağlı güreş ağası ile çok sayıda yağlı güreş organizatörü, yağlı güreş paydaşı ve basın mensubunun katılacağı öngörülüyor.

15 Şubat'ta başlayacak ve 3 gün sürecek olan kurultayda hakemler, başpehlivanlar, cazgırlar, basın mensupları ve yağlı güreş paydaşı olan kurum yöneticileri ayrı oturumlarda yağlı güreşi masaya yatıracak.

Bu sene yeni eklenen kurallar, hakem talimatı, müsabaka talimatı, puanlama sistemi, yağlı güreş basını ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri ile 2019 yağlı güreş takvimi konu başlıklarının ve temel stratejilerin belirleneceği kurultay sonunda yağlı güreş hakem ve cazgırlarının seviye tespiti ve değerlendirmeleri yapılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263